Αν βαρέθηκες το κλασικό smokey eye look ή το θεωρείς βαρύ για το πρωινό μακιγιάζ σου, τότε αυτό το look είναι η καλύτερη επιλογή- ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός.


Το blue smokey eye look «ανοίγει» το βλέμμα, κάνοντάς το πιο φωτεινό, μαλακώνοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου - σε αντίθεση με το «εφέ» που έχει το μαύρο μολύβι στα μάτια σου. Και επειδή η Άνοιξη είναι προ των πυλών... ένας ακόμη λόγος για να το αγαπήσεις είναι πως βάζει χρώμα στο μουντό eye look σου - και έχουμε δει ήδη πολλές stars να το υιοθετούν!


Δες λοιπόν, βήμα- βήμα, πώς θα πετύχεις τα blue smokey eyes:


Θα χρειαστείς:

Μια ανοιχτόχρωμη, μπεζ σκιά, ένα μαλακό μπλε μολύβι σε navy blue απόχρωση, δύο μπλε σκιές ματιών (μια πιο σκούρα ματ και μια πιο μεταλλική, σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις πιο glam το μακιγιάζ σου).

 

4a943d9bf575a203e1a964ef21d4a622 Copy 2
-Πέρασε για αρχή μια ανοιχτόχρωμη σκιά, στο χρώμα του δέρματος (μπεζ) σε όλο το πάνω βλέφαρο μέχρι και το κόκκαλο του φρυδιού.

-Στην εξωτερική γωνία του ματιού σου, σχημάτισε μια γραμμή με το μπλε μολύβι σου με ανοδική φορά, όπως βλέπεις στη φωτογραφία, και πέρασε με το μολύβι και την κάτω γραμμή του βλεφάρου σου (στην άκρη).

-Μην ανησυχείς αν δεν κάνεις τέλεια γραμμή! Πέρασε σε αυτό το σημείο, πάνω από τη γραμμή, τη μπλε σκιά και άρχισε σιγά-σιγά να «χτίζεις» το μακιγιάζ σου.

 

4a943d9bf575a203e1a964ef21d4a622 Copy
-Ανάλογα με την «ένταση» που θέλεις να δώσεις στο βλέμμα σου, βάλε και τη σκιά, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού και «σβήνοντάς» την προς την εσωτερική.

-Άφησε την εσωτερική κόγχη των βλεφάρων σου άβαφη ή τόνισέ την περνώντας μια παστέλ ροζ ανοιχτόχρωμη σκιά έως το κέντρο. Αν θέλεις να κάνεις ακόμη πιο glam το μακιγιάζ σου, μπορείς να περάσεις στην εξωτερική γωνία του ματιού σου μια πιο ανοιχτόχρωμη μπλε μεταλλική σκιά.

-Κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων σου, τόνισε τη λεπτή μπλε γραμμή με το μολύβι.

 

4a943d9bf575a203e1a964ef21d4a622 Copy 3
-Για περισσότερη ένταση στο eye smokey look σου, πέρασε τη σκιά στη γραμμή του κάτω βλεφάρου σου, σύριζα με τις βλεφαρίδες σου, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινέλο.

-Τόνισε την εξωτερική γωνία με την πιο σκούρα μπλε σκιά και την εσωτερική με την πιο ανοιχτόχρωμη, μεταλλική.

-Σε αυτό το σημείο, φώτισε ακόμη πιο πολύ το βλέμμα σου, περνώντας με λευκό μολύβι την εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου σου.

-Ολοκλήρωσε το look σου απλώνοντας τη μάσκαρα στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες!

 
Έτοιμη!