Μπορεί το contouring να έχει γίνει η beauty εμμονή αμέτρητων γυναικών σε όλο τον κόσμο χάρη στην Kim Kardashian, όμως εδώ και αρκετούς μήνες το strobing, μια νέα τεχνική στο μακιγιάζ, έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του. 

 

Το strobing είναι ο νέος τρόπος να δώσεις λάμψη στο πρόσωπό σου και πιο συγκεκριμένα ψηλά στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο της μύτης, στους κροτάφους, στο V των χειλιών, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στο πηγούνι, στο ντεκολτέ και γενικότερα σε όποιο σημείο θέλεις να δημιουργήσεις μικρές γυαλάδες φυσικής λάμψης (σαν αυτές που σχηματίζονται όταν αντανακλάται φως πάνω στο πρόσωπό σου)!

 

strobing1


Στην ουσία δηλαδή, όπως αναφέρει ο Mario Dedivanovic, ο makeup artist της Kim Kardashian, στο strobing χρησιμοποιείς τη «μισή τεχνική» του contouring μιας και κάνεις μόνο highlighting, φωτίζοντας σταδιακά το πρόσωπό σου μόνο με τις ανοιχτόχρωμες σκιές. «Το strobing είναι το νέο contouring» λέει χαρακτηριστικά.

 

strobe


Υπάρχουν πολλοί (και εύκολοι) τρόποι να «πετύχεις» ένα τόσο δροσερό και shimmering αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου – που σίγουρα θα λατρέψεις όσο τίποτε άλλο αυτή την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε προϊόντα με κρεμώδη υφή είτε σε μορφή πούδρας. Βασικός κανόνας σε κάθε περίπτωση είναι όμως να ξεκινάς σε μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

 

radiant makeup look jlo


Και επειδή η πρώτη διδάξασα σε αυτού του είδους τις τεχνικές είναι η Kim Kardashian, δες τη στο παρακάτω video να δείχνει, με τη βοήθεια του makeup artist της, βήμα βήμα την τεχνική του strobing:

Η Kim Kardashian σού δείχνει βήμα-βήμα πώς θα κάνεις strobing!