Ξέρεις σίγουρα ότι το styling και οι βαφές ταλαιπωρούν πολύ την τρίχα και αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες εμφάνισης της ψαλίδας. Αλλά αφού δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να τα αποφύγεις, δες τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν περισσότερο:

1. Κάνε απαλές κινήσεις κατά το χτένισμα. Πριν χτενιστείς, άπλωσε στα μαλλιά σου ένα λαδάκι.


2. Μια φορά την εβδομάδα, κάνε μια μάσκα με δαφνέλαιο: Άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών και άφησέ το να δράσει για μία ώρα.


3. Μην ξεχνάς να βάζεις σε κάθε λούσιμο conditioner ή μάσκα μαλλιών. Άσε τη μάσκα να δράσει για 10 τουλάχιστον λεπτά, έχοντας σκεπάσει τα μαλλιά σου με το σκουφάκι του ντους.

 

maxresdefault

hair mask


4. Επένδυσε σε συσκευές υψηλής ποιότητας όσον αφορά το styling των μαλλιών σου (πιστολάκι, πρέσα, ψαλίδι) και χρησιμοποίησε οπωσδήποτε προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα.


5. Για το ίσιωμα, προτίμησε βούρτσες με φυσική τρίχα και όχι μεταλλικές.


6. Φρόντισε να κουρεύεις λίγο τα μαλλιά σου το πολύ κάθε δύο μήνες.

 

Και επειδή το στέγνωμα των μαλλιών μας είναι κάτι που, ειδικά τον χειμώνα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε και επίσης μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την υγεία της τρίχας, δες στο παρακάτω βίντεο τα 3 βασικότερα λάθη που κάνεις με το πιστολάκι και ποια είναι η σωστή λύση για κάθε ένα από αυτά τα λάθη:

 

3 λάθη που κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι