Για την ενυδάτωση έχεις ακούσει πολλά, είναι εξάλλου το Α και το Ω για την ομορφιά σου. Τι από όλα αυτά που έχεις ακούσει και διαβάσει όμως είναι αλήθεια και τι ψέματα, ποιος είναι ο μύθος και ποια η πραγματικότητα;

Και μόνο το νερό ενυδατώνει

ΜΥΘΟΣ. Εννοείται πως το νερό ενυδατώνει το σώμα και το δέρμα σου εσωτερικά. Ωστόσο, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου, τα μόρια του νερού που εξατμίζονται «κλέβουν» υγρασία από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου και την κάνουν πιο ξηρή. Γι’ αυτό αισθάνεσαι να σε τραβάει το δέρμα σου αφού πλύνεις το πρόσωπό σου. Όλα αυτά σημαίνουν πως το νερό, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου, δεν ενυδατώνει αλλά κάνει το αντίθετο!

 

mono to nero enidatonei

 

Η ενυδάτωση είναι υψίστης σημασίας για την επιδερμίδα

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η επιδερμίδα σου χρειάζεται 3 πράγματα για να είναι υγιής, όμορφη και για να παραμείνει νεανική για όσο περισσότερο γίνεται: 1) καθαρισμό, 2) προστασία και 3) ενυδάτωση. Η ενυδάτωση κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο θαμπό και το λαμπερό δέρμα, το νεανικό και το πιο ώριμο, το ελαστικό και το ταλαιπωρημένο.

 

Οι λιπαρές επιδερμίδες δεν χρειάζονται ενυδάτωση

ΜΥΘΟΣ. Η λιπαρότητα της επιδερμίδας δεν έχει να κάνει με τα επίπεδα της υγρασίας της. Όλες οι επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση και η λιπαρή επιδερμίδα δεν διαφέρει. Η γυαλάδα της λιπαρής επιδερμίδας οφείλεται στην επιπλέον έκκριση σμήγματος και μπορεί να επιβαρυνθεί από την κρέμα σου, όμως ΜΟΝΟ αν βάλεις κάποιο πολύ βαρύ προϊόν. Με το να μην βάλεις καθόλου μάλιστα, θα επιδεινώσεις το πρόβλημα αφού το δέρμα σου θα νομίζει πως χρειάζεται να εκκρίνει ακόμα περισσότερο σμήγμα.

 

enidatosi simantiki

 

Δεν υπάρχει ένα προϊόν που κάνει για όλες

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Εννοείται πως επιδερμίδα από επιδερμίδα διαφέρει κι έτσι δεν γίνεται να υπάρχει ένα προϊόν που ταιριάζει σε όλες. Στην επιλογή της ενυδατικής σου πολλά πράγματα παίζουν ρόλο: ο τύπος της επιδερμίδας, η ηλικία, ο τρόπος ζωής... Η κάθε μια μας είναι διαφορετική, έχει τις δικές της ανάγκες κι έτσι δεν υπάρχει μια κρέμα για όλες.

 

Όσο περισσότερο ενυδατώνεις το δέρμα σου, τόσο το καλύτερο

ΜΥΘΟΣ. Οποιουδήποτε είδους υπερβολή είναι λάθος και αυτός ο κανόνας ισχύει και για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. 2 φορές την ημέρα αρκούν για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και υγιές με την κρέμα σου. Οτιδήποτε περισσότερο απλά θα την επιβαρύνει και ενδεχομένως να δημιουργήσει και πρόβλημα.

 

Δες ακόμα: 5+1 beauty κόλπα που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει