Το καλοκαίρι, η ζέστη και η υγρασία προκαλούν αυξημένη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και, κατά συνέπεια, συχνά εμφανίζονται στο πρόσωπο ή και στο σώμα μας σπυράκια.

Να τι μπορείς να κάνεις για να τα αποφύγεις:

-Διάλεξε ένα αντηλιακό με μη λιπαρή υφή (τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα). Αν έχεις έτσι κι αλλιώς τάση για σπυράκια, υπάρχουν στην αγορά αντηλιακά ειδικά για ακνεϊκά δέρματα. Απόφυγε τα λάδια μαυρίσματος.

-Μην υπερβάλλεις με την απολέπιση. Πολλές φορές, επιδεινώνει το πρόβλημα. Κάνε ελαφριά απολέπιση περίπου 1 φορά στις 10 μέρες.

-Αν το πρόβλημα είναι σπυράκια στο σώμα, προσπάθησε να κάνεις ντους 2 φορές την ημέρα. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό ειδικό για δέρματα με τάσης ακμής.

- Αν το πρόβλημα είναι στο πρόσωπο, προσπάθησε να μη βάφεσαι πολύ. Το μακιγιάζ, σε συνδυασμό με το ήδη πιο λιπαρό δέρμα λόγω ζέστης, και με το αντηλιακό που είναι βέβαια απαραίτητο να φοράς, φράσσει τους πόρους του δέρματος. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου με μία ουδέτερη λοσιόν όταν επιστρέφεις σπίτι, ώστε να αφαιρείς λιπαρότητα και ρύπους. Κράτα επίσης καθαρά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου.

-Αν παρατηρείς ότι η εμφάνιση ακμής σχετίζεται με την έκθεσή σου στον ήλιο, είναι πιθανό να έχεις κάποιο τύπο φωτοευαισθησίας. Συμβουλεύσου σε κάθε περίπτωση τον δερματολόγο σου.

 

Δες ακόμα: 5 συχνά λάθη στο ντους με τα οποία προκαλείς ακμή