Είτε έχεις ξηρό δέρμα, είτε το έχεις ταλαιπωρήσει με την έκθεση στον ήλιο, αυτή η μάσκα προσώπου μπορεί πραγματικά να αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου, θρέφοντας και ενυδατώνοντάς τη βαθιά και δρώντας παράλληλα κατά των λεπτών ρυτίδων.

Υλικά:
-½ ώριμο αβοκάντο (πρέπει δηλαδή να έχει βουτυρένια υφή - αν το αγοράσεις άγουρο, δηλαδή πράσινο και σκληρό, σε 4 περίπου μέρες εκτός ψυγείου θα είναι έτοιμο)
-½ κεσεδάκι γιαούρτι (πλήρες)
-2- 3 κουταλιές μέλι

 

837fdcacda519c280d921bda9a586d18

 

Ιδιότητες:
-Πλούσιο σε θρεπτικά έλαια, το αβοκάντο αποτελεί θαυματουργή τροφή, αλλά έχει εξίσου ευεργετικές ιδιότητες και για την επιδερμίδα μας, αν χρησιμοποιηθεί με τη μορφή μάσκας. Βοηθά στη βαθιά ενυδάτωσή της, ενώ έχει σημαντική αντιγηραντική δράση.
-Το γιαούρτι έχει, μεταξύ άλλων, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ παράλληλα το γαλακτικό οξύ που περιέχει δρα απολεπιστικά στην επιδερμίδα, κάνοντας ένα πολύ ελαφρύ χημικό peeling.
-Τέλος, το μέλι είναι αντιοξειδωτικό, δηλαδή συμβάλει επίσης στην αντιγήρανση, ενώ παράλληλα είναι πολύ θρεπτικό για την επιδερμίδα και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Διαδικασία:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα, άπλωσε σε καθαρό δέρμα και άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 με 30 λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

 

Δες ακόμα...

Διατροφικά μυστικά αντιγήρανσης: Τα τρόφιμα που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου