Μπορεί οι περισσότερες να νομίζουμε πως έχουμε το «αλάθητο» στην ομορφιά και ειδικότερα στο μακιγιάζ μας, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως όλες κάνουμε λάθη στη beauty ρουτίνα μας.


Αλλά ακόμα κι αν είσαι makeup expert και «παίζεις» το contouring και οποιαδήποτε άλλη τεχνική στο μακιγιάζ (π.χ baking, strobing) στα δάχτυλα, σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις κάνει κάποιο από τα παρακάτω λάθη ομορφιάς.


Πάμε να δούμε , λοιπόν, ποια είναι τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας (τα οποία, φυσικά, καταστρέφουν το look μας) και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε:


Λάθος #1

Σκουρότερο χρώμα foundation

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Είσαι στο ταμείο και ξαφνικά θυμάσαι πως σου τελείωσε το foundation. Τρέχεις στο ράφι και από τη λαχτάρα σου να αποκτήσεις ένα bronze makeup look –μέσα στο καταχείμωνο- επιλέγεις μια πιο σκούρα απόχρωση σε σχέση με αυτή που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου και φυσικά ανακαλύπτεις τη διαφορά την ώρα που «φοράς» το foundation στο πρόσωπό σου.

Η λύση:

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Αναμειγνύεις πολύ καλά μια ποσότητα από το σκούρο foundation με την ενυδατική σου και θα δεις αμέσως το foundation να γίνεται πιο φωτεινό!

0cdab5591771d06b774ee41bf6accbb6

 

 


Λάθος #2

Κάτι ξέχασες...

Το πρόσωπό μας δεν τελειώνει στο πηγούνι! Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε ή έστω όσο πιο συχνά το θυμόμαστε, τόσο το καλύτερο! Η ενοχλητική διχρωμία στο πρόσωπο και το λαιμό είναι από τα πιο συνηθισμένα λάθη ομορφιάς.

Η λύση:

«Σβήσε» το makeup σταδιακά ξεκινώντας από τον λαιμό και συνεχίζοντας μέχρι το ντεκολτέ (αν φοράς πιο ανοιχτή μπλούζα).

a0083f57ac25f822f129da2d7f00c6be

 

 


Λάθος #3

Το τίμημα των cat-eyes

Μπορεί να είναι από τα αγαπημένα μας looks, όμως σίγουρα το να πετύχεις την τέλεια γραμμή στο cat eye look χρειάζεται ώρες εξάσκησης μπροστά στον καθρέφτη και πολλή υπομονή, ενώ οι συνεχείς «διορθώσεις» έχουν ως αποτέλεσμα ένα μουντζουρωμένο μάτι, που πιο πολύ παραπέμπει σε smokey eye παρά σε cat eye look.

Η λύση:

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διορθώσεις μια λάθος γραμμή; Εμπότισε μια μπατονέτα μέσα στο ντεμακιγιάζ ματιών και πολύ προσεκτικά σβήσε την ενοχλητική μουντζούρα.

578c4924cd56572f507e2ed5752eb822

 

 


Λάθος #4

Ξηρά χείλη

Πόσες φορές σου έχει τύχει να φοράς το αγαπημένο σου ματ κραγιόν και, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα χείλη σου στον καθρέφτη, να παρατηρήσεις πως έχουν σχηματιστεί μικρές γραμμούλες και έχουν σκάσει; Το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά σαγηνευτικό.

Η λύση

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις λαμπερά χείλη είναι η απολέπιση! Κάνε ένα εύκολο scrub χειλιών και απαλλάξου από τα αφυδατωμένα χείλη πολύ γρήγορα.

simple makeup red lips

 

 

Λάθος #5

Εκτός ορίων...

Μας αρέσουν τα έντονα χρώματα στα χείλη, αλλά τα σκούρα κραγιόν έχουν την τάση να ξεφεύγουν από το όρια των χειλιών σου, αφήνοντας, λίγη ώρα μετά την εφαρμοργή τους, τα χείλη σου μουντζουρωμένα.

Η λύση

Δοκίμασε αυτό το κόλπο: «Βούτηξε» μια μπατονέτα σε μια ημιδιάφανη σκόνη- πούδρα και πέρασέ τη κατά μήκος της γραμμής των χειλιών σου.

b2d3a65ff26091c12f876408eb60ab2f