Κρατάει για εβδομάδες και οι περισσότερες γυναίκες το βρίσκουν αφάνταστα πρακτικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ έχει τα μυστικά του για να παραμένει άψογο χωρίς παράλληλα να αφήνει τα νύχια μας αδύναμα και εύθραυστα.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το επόμενο ραντεβού σου για gel manicure:

1. Το βράδυ πριν από το ραντεβού, άπλωσε στα νύχια και τα πετσάκια μια γενναία ποσότητα από ένα ειδικό λαδάκι θρέψης.

2. Πριν ξεκινήσεις το μανικιούρ, άπλωσε στα χέρια σου αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30, για να προστατεύσεις το δέρμα σου από την έκθεση στις ακτίνες UV που χρησιμοποιούνται για το στέγνωμα του βερνικιού.

3. Υπάρχουν ειδικά base coats, που δρουν παράλληλα ως θεραπεία, προστατεύοντας το νύχι από αφυδάτωση, ραγίσματα και ξεφλούδισμα. Ζήτα από τη μανικιουρίστα σου να εφαρμόσει ένα τέτοιο, ακόμα κι αν αυτό σου κοστίσει λίγο παραπάνω.

 

round nails list

 

4. Κράτα τα νύχια σου κοντά και ελαφρώς στρογγυλά. Το κοντό μήκος θα σε βολέψει περισσότερο, δεδομένου ότι θα κρατήσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ενώ οι στρογγυλεμένες γωνίες θα βοηθήσουν να αποφύγεις το ξεφλούδισμα, αφού δεν θα «πιάνονται» σε ρούχα και θα χτυπούν λιγότερο στις διάφορες επιφάνειες.

5. Μετά το μανικιούρ, απόφυγε την παρατεταμένη επαφή με το νερό. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς πλαστικά γάντια όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, όπως για παράδειγμα το πλύσιμο των πιάτων.

6. Όσο έχεις τα νύχια σου βαμμένα, χρησιμοποίησε ένα ειδικό λαδάκι πρωί και βράδυ και κάνε μασάζ για λίγα λεπτά. Εκτός από το να κρατά ενυδατωμένα τα πετσάκια, το λάδι διαπερνά τη σύσταση του βερνικιού και θρέφει και τα ίδια τα νύχια.

7. Χρησιμοποίησε buffer 1-2 φορές την εβδομάδα για να λειάνεις τις άκρες των νυχιών και να αποφύγεις το ξεφλούδισμα.

8. Ό,τι κι αν γίνει, μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου, «ξύνοντας» το βερνίκι, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραυματίσεις τα νύχια σου. Όταν αρχίσουν να χαλάνε, απλώς κλείσε ένα ραντεβού για αφαίρεση.

9. Ακόμα κι αν είναι κομψό και βολικό να έχεις τα νύχια σου πάντα βαμμένα, μετά από ένα ημιμόνιμο μανικιούρ, άφησέ τα για περίπου 10 μέρες άβαφτα, εφαρμόζοντας πάνω τους μόνο μια ειδική θεραπεία ενυδάτωσης και επανόρθωσης. Μην παραμελείς την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας στα χέρια σου και φυσικά μην ξεχνάς το λαδάκι για τα πετσάκια, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.