Το white blonde, δηλαδή το λευκό, παγωμένο ξανθό (που μας θυμίζει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως «πλατίνα») είναι το #1 color trend στα μαλλιά φέτος. Αλλά, αν σκέφτεσαι να το υιοθετήσεις, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου:

-Ανάλογα με τη βάση σου, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες για να πετύχεις το συγκεκριμένο χρώμα.

-Η διαδικασία θα ταλαιπωρήσει την τρίχα σου, οπότε μην το δοκιμάσεις αν έχεις ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά. Σε κάθε περίπτωση, τις εβδομάδες πριν από το ραντεβού με τον κομμωτή σου, φρόντισε να ενυδατώνεις συστηματικά τα μαλλιά σου, με ειδικά προϊόντα.

 

leyko ksantho

 

-Ένα τόσο λευκό ξανθό χρειάζεται συνήθως σχεδόν καθημερινό μακιγιάζ για να μη δείχνει το πρόσωπό σου πολύ χλωμό. Επίσης, είναι πιθανό να αναδεικνύει τις όποιες ατέλειες της επιδερμίδας.

-Αφού επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα για να διατηρήσεις το χρώμα και να αποφύγεις το κιτρίνισμα, αλλά και συστηματικές θεραπείες ενυδάτωσης για να παραμείνουν τα μαλλιά σου υγιή.

-Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεις όσο μπορείς τη θερμότητα κατά τη διάρκεια του styling, αλλά και το καθημερινό λούσιμο, που επίσης αφυδατώνει την τρίχα.

-Μετά από δύο περίπου εβδομάδες, η ρίζα θα είναι ήδη αρκετά εμφανής, οπότε το επόμενο ραντεβού σου με το κομμωτήριο δεν θα πρέπει να αργήσει περισσότερο από 3-4 συνολικά εβδομάδες.

-Έχε επίσης υπόψη ότι η επιστροφή από ένα τόσο ανοιχτό ξανθό σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα μπορεί να μην είναι πολύ απλή υπόθεση και η διαδικασία να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Extra tip: Το ιδανικό κούρεμα για το white blonde είναι το καρέ. Αν λοιπόν πάρεις τη μεγάλη απόφαση, τότε δεν έχεις παρά να τολμήσεις και ένα bob ή, αν δεν θέλεις να κόψεις τόσο τα μαλλιά σου, ένα λίγο πιο μακρύ lob.

 

stars white blonde hair

H Jennifer Lawrence και η Kristen Stewart είναι δύο από τις stars που έχουν πει το «ναι» στο white blonde.

 

Θυμήσου τις super συμβουλές της Δούκισσας Νομικού για να βρεις το ξανθό που σου ταιριάζει.