Ξέρω ότι όλες μας θέλουμε να είμαστε σούπερ-φανταστικές και εντυπωσιακές συνέχεια, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποια επίσημη εμφάνιση! Μετά όμως από αρκετές φωτογραφίσεις, πρεμιέρες και προσωπικά καλέσματα, έχω καταλήξει σε ένα λάθος που οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε όταν έχουμε να πάμε σε ένα σημαντικό event.

Για παράδειγμα, θέλουμε να είμαστε υπέροχες στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και κλείνουμε ραντεβού για να ανανεώσουμε το χρώμα των μαλλιών μας μόλις μία μέρα πριν! Λάθος. Ή, αντίστοιχα, είμαστε καλεσμένες σε έναν γάμο -ή ακόμη χειρότερα, ο γάμος είναι ο δικός μας- και συνδυάζουμε το χτένισμα, που έτσι κι αλλιώς θα κάνουμε, με το βάψιμο των μαλλιών μας. Δηλαδή, βάφουμε τα μαλλιά ...την ημέρα του γάμου! Μεγαλύτερο λάθος!

Είτε βάφετε όλα τα μαλλιά σας, είτε κάνετε ανταύγειες, είτε ρεφλέ, είτε όμπρε, να ξέρετε πως η βαφή ταλαιπωρεί πολύ την τρίχα. Το αποτέλεσμα; Για τις επόμενες μέρες, υπάρχει το ενδεχόμενο τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο ταλαιπωρημένα, δηλαδή θαμπά και ξηρά. Επιπλέον, πιστεύω ότι το χρώμα δεν δείχνει ποτέ αρκετά ωραίο τις πρώτες μέρες μετά τη βαφή. Χρειάζονται πάντα 2-3 λουσίματα για να δείξει καλύτερο! Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν πετυχαίνει ακριβώς! Είτε γιατί δοκιμάζουμε μια αλλαγή για πρώτη φορά, η οποία μπορεί να είναι epic fail, είτε γιατί κάτι μπορεί να πάει στραβά ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες βαφές! Οπότε μην το ρισκάρετε!

Η δική μου πρόταση λοιπόν είναι: Κλείστε το ραντεβού με τον κομμωτή σας περίπου 10 μέρες πριν από μία σημαντική πρόσκληση. Έτσι, τα μαλλιά σας θα προλάβουν να επανέλθουν από το σοκ της βαφής (φροντίστε εν τω μεταξύ να τα ενυδατώνετε καθημερινά!)

Extra tip: Το να έχουν εμφανιστεί λίγα χιλιοστά από το φυσικό σας χρώμα στη ρίζα των μαλλιών σας θα είναι πιο κολακευτικό -εκτός φυσικά από την περίπτωση που υπάρχουν πολλές λευκές τρίχες