Φοράμε καθημερινά την ενυδατική κρέμα προσώπου μας, έχουμε πάντα στην τσάντα μας το lip balm και στο κομοδίνο μας έχουμε ακουμπησμένη την ειδική κρέμα για τα πέλματά μας. Ναι, η ενυδάτωση είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα της beauty ρουτίνας μας – και τα μαλλιά μας δεν εξαιρούνται του κανόνα.

Το πώς θα επιλέξεις το προϊόν αλλά και το πώς ακριβώς θα το εφαρμόσεις, εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου. Έτσι, λοιπόν...

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, αναζήτησε προϊόντα με ελαφριά σύνθεση, τα οποία περιέχουν συστατικά όπως glycerin και glyceride. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποίησε μια ποσότητα στο μέγεθος ενός καρυδιού και εφάρμοσέ την μόνο στις άκρες των μαλλιών σου. Θυμήσου ότι, όσο πιο κοντά φτάνεις στο τριχωτό της κεφαλής, τόσο πιο άτονα και μαλακά θα δείχνουν τα μαλλιά σου.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείς ,αντί για conditioner, μια ανάλαφρη μάσκα μαλλιών – ιδανικά, βασισμένη σε φυσικά συστατικά. Χρησιμοποίησε, όπως και στα λεπτά μαλλιά, μικρή ποσότητα και άπλωσε μόνο στις άκρες. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεις, για να ισορροπήσεις την παραγωγή σμήγματος η λύση είναι να ΜΗ λούζεσαι συχνά – ή τουλάχιστον όχι καθημερινά. Προσπάθησε επίσης να λούζεσαι ή έστω να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό ή κρύο νερό και όχι με ζεστό.

Αν έχεις σπαστά ή ίσια μαλλιά με κανονική τρίχα, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορους τύπους conditioner για να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει περισσότερο. Αν πάντως τα ταλαιπωρείς με το styling, προτίμησε conditioner με πρωτεΐνες. Απόφυγε τα πολύ βαριά προϊόντα και ψάξε για ενυδατικά συστατικά όπως το shea butter (βούτυρο καριτέ) και συνθέσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικά για περισσότερη λάμψη. Εφάρμοσε το conditioner σε μήκη και άκρες, μένοντας μακριά από τη ρίζα, και άφησε για 4-5 λεπτά πριν ξεβγάλεις.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, αναζήτησε προϊόντα με argan oil και μην ξεχνάς, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να εφαρμόζεις μια ενυδατική μάσκα. Πρόσεξε, ωστόσο: Η μάσκα δεν πρέπει να εφαρμόζεται όπως το conditioner, δηλαδή σε βρεγμένα μαλλιά, αλλά σε νωπά. Αφού λουστείς, λοιπόν, σκούπισέ τα με μια πετσέτα και άπλωσε τη μάσκα – ιδανικά, τούφα τούφα, για να πάει παντού. Άφησέ την για 15 λεπτά (μπορείς να ξεκινήσεις με το λούσιμο και να αφήσεις την περιποίηση του σώματος για αργότερα, ώστε να εκμεταλλευτείς την αναμονή).

Αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά, ακολούθησε τις συμβουλές για τα σγουρά μαλλιά και μη φοβηθείς να απλώσεις το conditioner από πιο ψηλά, κοντά στις ρίζες, αλλά χωρίς να φτάνεις στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Προτίμησε προϊόντα πλούσια σε λιπαρά οξέα. Επιπλέον, μπορείς να δοκιμάσεις leave-in conditioners και μην ξεχνάς να εφαρμόζεις πάντα, μετά το λούσιμο, πολύ πλούσια λαδάκια.