Για να έχεις υπέροχη, απαλή επιδερμίδα κάθε φορά που ξυρίζεσαι, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το ξυραφάκι σου αλλά και πώς πρέπει αυτό να φυλάσσεται ανάμεσα από τις χρήσεις του.

Οι δερματολόγοι συνιστούν να αλλάζουμε ξυραφάκι (ή τις λεπίδες) κάθε 5-10 ξυρίσματα (ανάλογα με το πόσο δυνατές και πυκνές είναι οι τρίχες αλλά και με την έκταση για την οποία χρησιμοποιούμε το ξυραφάκι). Αν κρατήσουμε το ξυραφάκι για περισσότερο, αφενός οι λεπίδες σταματούν να είναι τόσο αποτελεσματικές, με αποτέλεσμα να περνάμε το ξυράφι περισσότερες φορές και με μεγαλύτερη πίεση από κάθε σημείο προκαλώντας ερεθισμούς, και αφετέρου αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο για τη συγκέντρωση βακτηρίων στις λεπίδες, κάτι που με τη σειρά του θα προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Σημαντικό ωστόσο για να παραμένει το ξυραφάκι μας καθαρό και να μην συγκεντρώνονται βακτήρια στις λεπίδες του είναι να μην το αφήνουμε εκτεθειμένο στην υγρασία ανάμεσα από τις χρήσεις του: Ξέπλυνε καλά το ξυραφάκι σου μετά από κάθε χρήση, σκούπισέ το και αποθήκευσέ το στο ντουλάπι του μπάνιου αντί να το αφήνεις στο ντους.