Χθες στο «ΟΛΑ ξεκόλλα» ο Παντελής Τουτουντζής έκανε (άλλο) ένα από τα ωραιότερα μακιγιάζ που μου έχει κάνει ποτέ. Και, αν κρίνω από τα μηνύματα που μου ήρθαν στα social media, μάλλον σας άρεσε πολύ!

Του ζήτησα λοιπόν να μου πει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το συγκεκριμένο -μοβ- μακιγιάζ:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν θα μπορούσε να λείπει το smokey eye απο τα trends του μακιγιάζ για τον φετινό χειμώνα! Η βασική τεχνική του smokey eye είναι να μην περιοριζόμαστε στο πάνω μέρος του ματιού αλλά να το... δουλεύουμε και από κάτω ώστε να δίνουνε έμφαση στο βλέμμα!

 

doukissa nomikou makigiaz ola 2

 

Όπως δείξαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι μεγάλη τάση τα χρωματιστά μάτια, έτσι λοιπόν αυτή η τάση επηρέασε και το συγκεκριμένο μακιγιάζ και του έδωσε μια πιο μοδάτη και ενδιαφέρουσα νότα δημιουργώντας τα colored smokey eyes!

Οπότε, ξεχνάμε για λίγο τα στάνταρ που ξέραμε, τα οποία θέλουν αυτό το μακιγιάζ να γίνεται με μαύρες ή καφέ ή γκρι αποχρώσεις και βάζουμε έντονα χρώματα στα μάτια με μια πιο σκοτεινή αίσθηση περιμετρικά των βλεφάρων.

Στο μακιγιάζ μου, χρησιμοποιήσαμε μια μoβ απόχρωση που ονομάζεται parfait amour (τέλειος έρωτας)! Είναι μια απόχρωση που κάνει πιο σαγηνευτικό το βλέμμα, όποια κι αν είναι η χρωματική του βάση. Αυτό συμβαίνει γιατί τονίζει υπέροχα και τα ανοιχτόχρωμα αλλά και τα πιο σκούρα μάτια.

 

doukissa nomikou makigiaz ola 1

 

Θα το συναντήσουμε ακόμη και με κόκκινο κραγιόν -την περίοδο των Χριστουγέννων- για ένα πιο εορταστικό μακιγιάζ, μιας και ο συνδυασμός μεταξύ των δύο αυτών χρωμάτων δίνει ένα πολύ elegant και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Βέβαια, θέλει προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία, αλλά προσέξτε επίσης και το πώς θα βάλετε τη χρωματιστή σκιά έτσι ώστε να είναι χριστουγεννιάτικο και όχι αποκριάτικο το μακιγιάζ! ;-p

Extra tip #1: Για ένα πιο safe αποτέλεσμα προτιμήστε να βάλετε ένα nude κραγιόν.

Extra tip #2: Καλό θα είναι να περιγράψετε το μάτι με μαύρο eye liner ή ακόμη και με χρωματιστό, σε μια πιο σκούρα μoβ απόχρωση, έτσι ώστε να δώσετε έμφαση στο βλέμμα σας!