Ξέρεις ήδη ότι τα πινέλα σου μπορούν να αποτελέσουν εστία μικροβίων, τα οποία φυσικά μεταφέρονται στο πρόσωπό σου. Συνεπώς, το να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ είναι απαραίτητο.

Πώς θα το κάνεις;

Υπάρχουν δύο τρόποι:

-Ο πρώτος είναι χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού πινέλων μακιγιάζ. Ψέκασε το πινέλο σου μέχρι να αυτά να είναι νωπά και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα (που δεν σε νοιάζει να λερώσεις) για να σκουπίσεις μαλακά το πινέλο. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι το πινέλο να μην αφήνει κατάλοιπα προϊόντων πάνω στην πετσέτα.

145758ln149eodne4d93fy

 

-Ο δεύτερος είναι πλένοντάς τα. Για πινέλα με φυσική τρίχα, βάλε (σε βρεγμένο πινέλο) λίγο από το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς για τα ευαίσθητα μάλλινα ρούχα σου, ενώ για πινέλα με συνθετική τρίχα μπορείς να βάλεις δυο σταγόνες από το υγρό πιάτων. Δημιούργησε αφρό τρίβοντας απαλά το πινέλο στην παλάμη του άλλου σου χεριού (κάνοντας κυκλικές κινήσεις). Αν χρειάζεται, ξέπλυνε το πινέλο και επανάλαβε τη διαδικασία.

Cleaning Your Makeup Brushes Step 4

 

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις όμως τα πινέλα σου;

Μία φορά στις 10-15 μέρες καλό είναι να κάνεις ένα σύντομο καθαρισμό με τον πρώτο τρόπο και μία φορά τον μήνα να τα πλένεις κανονικά, με τον δεύτερο τρόπο. Αν, πάντως, έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ερεθισμούς ή λιπαρό δέρμα, καλό θα ήταν να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ακόμα πιο συχνά.

 

Extra tip #1: Όταν πλένεις τα πινέλα ή όταν τα τρίβεις με την πετσέτα, κάν’το πάντα με τη φορά των τριχών του, γιατί αλλιώς θα χαλάσεις το σχήμα του.

Extra tip #2: Για να στεγνώσει σωστά το πινέλο, άφησέ το στην άκρη ενός πάγκου, με τη βάση του να ακουμπά στον πάγκο και τις τρίχες να είναι στον αέρα, ώστε να μην χαλάσει το σχήμα του.

stegnwse swsta ta pinela makigiaz