Σου έχω γράψει και στο παρελθόν πόσο εμμονική είμαι με την καθαριότητα της επιδερμίδας μου και πόσο.... στενή σχέση έχω με τον δερματολόγο μου. Σήμερα λοιπόν θα επιμείνω στο κομμάτι της καθαριότητας!

Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας καθημερινά. Το κάνουμε όμως σωστά; Να 5 πράγματα που μπορεί να κάνεις λάθος (και να οφείλονται για σπυράκια, ερεθισμούς και θαμπή επιδερμίδα - άουτς):

1.Πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό.
Μπορεί, ειδικά τον χειμώνα, το ζεστό νερό να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, αλλά απομακρύνει από το πρόσωπό μας τα φυσικά του έλαια, με αποτέλεσμα αυτό να αφυδατώνεται και στη συνέχεια να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα κάνοντας την επιδερμίδα μας λιπαρή!

2. Σου «ξεφεύγουν» μερικά σημεία.
Σου έχει τύχει να παρατηρείς μικρά σπυράκια στις άκρες του προσώπου σου, κοντά στις ρίζες των μαλλιών σου; Ίσως να ευθύνεται ο τρόπος με τον οποίο πλένεις το πρόσωπο σου – ή μάλλον τα σημεία που ΔΕΝ πλένεις. Αν δεν θέλεις να βρέξεις τα μαλλιά σου, φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου, αλλά φρόντισε να καθαρίζεις καλά την επιδερμίδα σου ΚΑΙ στο λαιμό ΚΑΙ κοντά στα μαλλιά!

3. Δεν πλένεσαι αρκετά καλά.
Αν είσαι πολύ βαμμένη, είναι πιθανό με ένα γρήγορο πλύσιμο να μην αφαιρέσεις όλο το make up από το πρόσωπό σου. Η λύση είναι αφενός να επιμένεις (χρησιμοποιώντας πάντα ένα ειδικό σαπουνάκι για το πρόσωπο και χωρίς να το τρίβεις βίαια) και αφετέρου να χρησιμοποιείς ένα ήπιο προϊόν ντεμακιγιάζ για να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου πριν από το πλύσιμο με το σαπούνι, έτσι ώστε να έχεις αφαιρέσει ήδη τη μεγαλύτερη ποσότητα του μακιγιάζ.

4. Δεν σκουπίζεσαι με καθαρή πετσέτα.
Αυτό είναι SOS! Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με την πετσέτα που έχουμε στο μπάνιο για να σκουπίζει όλη η οικογένεια τα χέρια της! Λάθος, λάθος, λάθος. Εγώ έχω πάντα μια μικρή πετσετούλα προσώπου δίπλα σε αυτή των χεριών (την οποία χρησιμοποιώ φυσικά μόνο εγώ και αλλάζω κάθε λίγες μέρες).
Extra tip: Όταν σκουπίζεις το πρόσωπό σου, μην το τρίβεις με την πετσέτα, γιατί έτσι καταστρέφεις την ελαστικότητά του. Χρησιμοποιώντας πάντα την προσωπική σου καθαρή πετσέτα, ακούμπησέ την στο πρόσωπό σου ταμποναριστά.

5. Δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ το πλύσιμο.
Πλένεις το πρόσωπό σου μόλις γυρίσεις σπίτι, αλλά βάζεις την ενυδατική σου πριν ξαπλώσεις να κοιμηθείς; Κι αυτό λάθος! Αφενός μετά το πλύσιμο η επιδερμίδα μας είναι αφυδατωμένη, οπότε χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση και αφετέρου η κρέμα απορροφάται καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε ελαφρώς νωπό δέρμα, απ’ ό,τι αργότερα, σε εντελώς στεγνό.