Η επιλογή του σωστού foundation -ή αλλιώς make up, όπως συχνά το λέμε στην Ελλάδα- είναι το πρωταρχικό και πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ. Με το λάθος χρώμα, το μακιγιάζ σου είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Πώς θα διαλέξεις λοιπόν το σωστό make up για εσένα;

Μάλλον έχεις ακούσει πως το σημείο στο οποίο πρέπει να δοκιμάσεις το προϊόν είναι το πίσω μέρος του χεριού σου, όμως η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που θα σε οδηγήσουν στη λάθος επιλογή foundation.

 

swsto xrwma make up

Ο σωστός τρόπος για να δοκιμάσεις το make-up: Κάνε κάθετες γραμμές από τον λαιμό μέχρι το σαγόνι σου.

Ποιο είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξεις: Αυτό που «εξαφανίζεται» και γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου. Θυμήσου ότι ο στόχος του foundation είναι να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει λεία και αψεγάδιαστη και όχι να την κάνει να φαίνεται πιο σκούρα ή πιο ανοιχτόχρωμη από ό,τι είναι. Αν μπορείς, βγες έξω από το κατάστημα ή πήγαινε κοντά στην είσοδο και κοίταξε τα χρώματα στο πρόσωπό σου σε φυσικό φως, με ένα καθρεφτάκι.

Αν είσαι ανάμεσα σε δύο χρώματα: Προτίμησε το πιο ανοιχτόχρωμο. Στη συνέχεια μπορείς να δώσεις λίγο χρώμα στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας ένα bronzer. Το σκούρο είναι πιθανότερο να έχει ως αποτέλεσμα το «εφέ μάσκας».

Extra tip: Δεν μπορείς να καταλάβεις το χρώμα ενός προϊόντος από τη συσκευασία. Η δοκιμή επιβάλλεται!