Στη χθεσινοβραδινή τελετή των Χρυσών Σφαιρών, για ακόμα μία φορά έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πώς καταφέρνει να παραμένει... ίδια τα τελευταία 20 περίπου χρόνια: Στα 46 της, η Naomi Campbell έχει ακόμα το σώμα αλλά και το πρόσωπο που είχε όταν πρωταγωνιστούσε στις πασαρέλες, τη «Χρυσή Εποχή» του modeling.

 

GettyImages 631246222

 

Κι αν, εκτός από τα καλά της γονίδια, πίσω από το καλογυμνασμένο της σώμα βρίσκονται η yoga και η vegetarian διατροφή της, πίσω από τη νεανική επιδερμίδα της βρίσκεται η διάσημη facialist Tracie Martyn.

Η ίδια έχει αποκαλύψει στο W magazine μερικά από τα μυστικά της:
«Τα πετροχημικά, όπως τα parabens, τα φθαλικά (phthalates) και οι αιθοξυλιωμένες επιφανειοδραστικές ουσίες, όπως το polysorbate, είναι σαν ωρολογιακές βόμβες, οπότε για εμένα το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Προτιμήστε αγνά, ασφαλή προϊόντα. Επίσης, είναι σημαντικό να μην ξοδεύουμε τον χρόνο (και τα χρήματά μας) σε προϊόντα που δεν απευθύνονται στις δικές μας ανάγκες – για παράδειγμα ακμή, ρυτίδες, έλλειψη ελαστικότητας ή ό,τι ενοχλεί τον καθένα στην επιδερμίδα του» εξήγησε η Tracie Martyn, προσθέτοντας πως, πέρα από τα σωστά προϊόντα και τις ενδεδειγμένες θεραπείες, η διατροφή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας μας: «Υπάρχουν άνθρωποι που με ευχαριστούν που έβαλα στη διατροφή τους την κινόα. Στους πελάτες μου, εξηγώ γιατί δεν καταναλώνω σιτηρά και γαλακτοκομικά, γιατί θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση σοκολάτας και γιατί πρέπει να αποφεύγουν συγκεκριμένα τρόφιμα αν θέλουν να έχουν μια όμορφη και καθαρή επιδερμίδα. Μπορούν επίσης να παρατείνουν τα αποτελέσματα των θεραπειών που κάνουν μαζί μου αποφεύγοντας τα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο και υψηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες».

Ποια θεωρεί ότι είναι η καλύτερη συμβουλή; «Να “ακούς” το σώμα σου και να δίνεις την απαραίτητη σημασία στα ξεσπάσματά του. Η επιστήμη είναι πολύ χρήσιμη, αλλά είναι ακόμα καλύτερη όταν συνδυάζεται με σωστή διατροφή, εμπειρία και αυτογνωσία».