Ανάμεσα στον κρύο χειμωνιάτικο αέρα και τη ζέστη του καλοριφέρ στο σπίτι, τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου μπορεί να επηρεαστούν σημαντικά, με αποτέλεσμα ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Για να κρατήσεις το δέρμα σου υγιές, πρέπει αφενός να επενδύσεις στην ενυδάτωσή του με τα σωστά προϊόντα και αφετέρου να προσέξεις τη διατροφή σου, καταναλώνοντας περισσότερες τροφές από αυτή τη λίστα. Προσπάθησε παράλληλα να κρατάς το πρόσωπό σου προφυλαγμένο από το κρύο όταν βγαίνεις έξω (πχ με ένα κασκόλ), αλλά απόφυγε να το πλένεις με πολύ ζεστό νερό και γενικά να το φέρνεις αντιμέτωπο με μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας.

Στην κουζίνα σου, μπορείς να βρεις πάντως αρκετά υλικά για να αντιμετωπίσεις τους ερεθισμούς:

1. Γάλα
Τα λιπαρά και το γαλακτικό οξύ που περιέχει θα καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα. Κάνε μερικές κομπρέσες, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί που θα βυθίσεις σε δροσερό γάλα.

2. Μέλι
Το μέλι έχει ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση των εξανθημάτων αλλά και στην αναπλήρωση της υγρασίας της επιδερμίδας. Κάνε μια ενυδατική μάσκα με μέλι και αβοκάντο

3. Ελαιόλαδο
Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο θρέφει την επιδερμίδα και προστατεύει το υδρολιπιδικό φιλμ της. Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα τοπικά, δύο φορές την ημέρα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στην ερεθισμένη περιοχή.