Αν έχεις λεπτά, ευαίσθητα νύχια, δες τι μπορείς να κάνεις για να αποφεύγεις το ενοχλητικό σπάσιμο και το ξεφλούδισμα:

1. Κράτα τα ενυδατωμένα
Χρησιμοποίησε αφενός ενυδατικές κρέμες για τα χέρια σου και αφετέρου λαδάκια για τα πετσάκια και τα νύχια σου. Η αφυδάτωση είναι ο #1 παράγοντας για το ξεφλούδισμα των νυχιών.

2. Μην ξεχνάς τη βάση
Μη βάφεις ποτέ να νύχια σου χωρίς να έχεις εφαρμόσει πρώτα την ειδική βάση. Αυτό θα τα προστατεύσει τόσο από την αφυδάτωση, όσο και από τον χρωματισμό (από το βερνίκι).

3. Εφάρμοσε ειδικές θεραπείες
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές θεραπείες για αδύναμα νύχια, σε μορφή συνήθως base coats. Το παν όμως είναι να τις εφαρμόζεις συστηματικά και όχι όποτε βλέπεις ένα σπασμένο νύχι.

4. Πρόσεξε το σχήμα τους
Τα κοντά και με ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες νύχια είναι λιγότερο επιρρεπή στα σπασίματα.

5. Επανάλαβε συχνά το λιμάρισμα
Μην αφήνεις τα νύχια σου στην τύχη τους ανάμεσα στα ραντεβού με τη μανικιουρίστα σου. Χρησιμοποίησε μια ελαφριά λίμα για να ανανεώσεις το σχήμα τους και να λειάνεις τις άκρες, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

6. Φόρα γάντια
Μην αφήνεις τα χέρια σου εκτεθειμένα σε απορρυπαντικά ή στο νερό. Όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, φόρα πάντα πλαστικά γάντια.

7. Δώσε σημασία στη διατροφή σου
Η πρωτεΐνη, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και βιταμίνες όπως η Α και η Β12 είναι στοιχεία σημαντικά για την υγεία των νυχιών. Τρόφιμα όπως τα όσπρια, τα φυλλώδη λαχανικά και ο σολομός είναι ευεργετικά για την εμφάνιση των νυχιών μας, ενώ η κατανάλωση νερού είναι επίσης πολύ σημαντική.

8. Δοκίμασε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής
Αν δεν μπορείς να λάβεις τα απαραίτητα στοιχεία από τη διατροφή σου, δοκίμασε ένα συμπλήρωμα διατροφής.