Το μακιγιάζ που είχα αυτή την εβδομάδα στο «ΟΛΑ ξεκόλλα» ήταν από το αγαπημένα μου. Λαμπερό, ζεστό, εκθαμβωτικό.

Ουσιαστικά, όπως μου είπε ο μακιγιέρ και φίλος μου Παντελής Τουτουντζής, ο οποίος και το δημιούργησε, πρόκειται για contouring με καφέ και κόκκινη σκιά στο βλέμμα! Άλλωστε είναι γεγονός ότι το contouring σαν τεχνική έχει κατακτήσει υψηλή θέση στο χώρο του μακιγιάζ. Το συναντάμε συνεχώς μπροστά μας στα περιοδικά μόδας, ακόμη και στις φωτογραφίες στα social media, σε όλες του τις μορφές. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή, κορίτσια. Αν το κάνουμε λάθος, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τρομακτικό.

 

doukissa nomikou makigiaz

 

Γι’ αυτο λοιπόν ζήτησα από τον Παντελή να μας δώσει όλα τα μυστικά για να το κάνουμε με σωστή τεχνική μόνες μας στο σπίτι. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε ακαταμάχητο βλέμμα και, όπως μου είπε, δεν είναι δύσκολο. Θα πρέπει μόνο να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Βήμα1: Κάνουμε περίγραμμα σε όλο το μάτι με ένα αρκετά μαλακό μολύβι σε καφέ απόχρωση. Το ντεγκραντάρουμε με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να αφήσουμε ανεπαίσθητα την ένταση κοντά στα βλέφαρα.

Βήμα2: Με μια ανοιχτόχρωμη κανελί σκιά ταμπονάρουμε το κινητό βλέφαρο και το σβήνουμε προς το κόκκαλο του ματιού. Στο κάτω μέρος βάζουμε επίσης την ανοιχτόχρωμη σκιά οριακά κάτω απο το ντεγκραντάρισμα που έχουμε κάνει με το μολύβι και στη συνέχεια τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις.

Βήμα3: Ξύνουμε καλά ένα μπορντό μολύβι και παίρνουμε απο την μύτη του μολυβιού λίγο χρώμα με ένα πινέλο. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύουμε το βάθος στο κόκκαλο του ματιού και λίγο στο κάτω βλέφαρο.

Extra tip : Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε περισσότερο βάλτε λίγο κόκκινο μολύβι στην εσωτερική γραμμή του ματιού. Θα δώσει τόσο ωραίο βάθος που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!