Γενικώς, ταλαιπωρώ αρκετά τα μαλλιά μου λόγω δουλειάς και, ειδικά τους χειμερινούς μήνες με τα γυρίσματα και τις φωτογραφίσεις (που σημαίνουν συχνό styling), τα προσέχω ακόμα περισσότερο για να τα διατηρώ υγιή.

Να λοιπόν τα 3 πράγματα που κάνω (ακόμα περισσότερο) τον χειμώνα:

1. Χρησιμοποιώ συνέχεια λαδάκια
Και, όταν λέω συνέχεια, εννοώ τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ – και εννοείται μετά το λούσιμο). Προσωπικά, έχω αρκετά ξηρή τρίχα, οπότε δεν κινδυνεύω να τα «λαδώσω». Να ξέρεις όμως ότι αν εσύ έχεις πιο λιπαρά μαλλιά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα ενυδατώνεις! Απλώς πρέπει να αναζητήσεις τα σωστά προϊόντα (υπάρχουν λαδάκια με πολύ ελαφριά σύνθεση, ιδανικά για λιπαρά μαλλιά) και να προσέχεις αφενός την ποσότητα που βάζεις και αφετέρου να εφαρμόζεις το προϊόν αποκλειστικά στις άκρες των μαλλιών και όχι κοντά στις ρίζες. Εγώ πάντως βάζω συχνά λαδάκι και κοντά στις ρίζες – αλλά όπως είπαμε έχω ξηρή τρίχα!

2. Λούζομαι το πολύ 3 φορές την εβδομάδα
Το ήξερες ότι το συχνό λούσιμο διαταράσσει τα επίπεδα υγρασίας της τρίχας; Και επειδή πιο πάνω σου έγραφα για τα λιπαρά μαλλιά, πρέπει να ξέρεις ότι το καθημερινό λούσιμο όχι μόνο δεν ενδείκνυται για μαλλιά με τάση να λαδώνουν, αλλά μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Προσωπικά, λούζομαι το πολύ 3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε 2-3 μέρες.
Extra tip: Αν θέλω να ανανεώσω λίγο τα μαλλιά μου το πρωί της τρίτης μέρας, χρησιμοποιώ ένα dry shampoo.

3. Βάζω μάσκα μαλλιών σε κάθε λούσιμο
Χρησιμοποιώ σε κάθε λούσιμο μια καλή επαγγελματική μάσκα επανόρθωσης. Πολλές φορές βέβαια βιάζομαι και δεν προλαβαίνω να την αφήσω για περισσότερο από 2-3 λεπτά, αλλά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φροντίζω να την απλώσω στα μαλλιά μου (αφού τα έχω λούσει, τους έχω βάλει conditioner, τα έχω ξεβγάλει με ζεστό νερό και τα έχω σκουπίσει ταμποναριστά με μία πετσέτα), να κάνω καλό μασάζ τούφα τούφα και, ειδικά τον χειμώνα, να τα τυλίξω με μεμβράνη (ή ένα σκουφάκι μπάνιου) και από πάνω με μία πετσέτα. Αφήνω το προϊόν να δράσει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά και ξεβγάζω με χλιαρό νερό.