Τα μαύρα στίγματα αποτελούν ένα από τα πιο κοινά προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα, τα μαύρα στίγματα είναι σμήγμα (μαζί με βακτήρια αλλά και νεκρά κύτταρα δέρματος) που έχει φράξει τον πόρο της επιδερμίδας και, αφού έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα, έχει οξειδωθεί και έχει μαυρίσει.

Για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων, πρέπει αφενός να καθαρίσεις τους φραγμένους πόρους (τα ενζυμικά peelings είναι μια πολύ καλή λύση) και αφετέρου να ρυθμίσεις την έκκριση σμήγματος (κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα τόσο για τον καθαρισμό όσο και για την ενυδάτωσή της).

Εκτός όμως από τα προϊόντα που θα βρεις στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία, η κουζίνα σου μπορεί να σου προσφέρει μια πολύ καλή για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων.

 

milk and honey

Η συνταγή: Μάσκα με γάλα και μέλι για τα μαύρα στίγματα

Πώς λειτουργεί:
Το γάλα θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα ενώ το γαλακτκό οξύ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και καθαρίζει ενώ παράλληλα συσφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας.

Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού γάλα

Πώς θα τη φτιάξεις:
Ανάμειξε τα υλικά σε ένα μπολ και βάλ΄το για 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακάτεψε και πάλι καλά.

Πώς θα την εφαρμόσεις:
Άπλωσε μια λεπτή στρώση από το μείγμα στα προβληματικά σημεία (κυρίως στη μύτη και το πηγούνι). Τοποθέτησε από πάνω cotton pads, πιέζοντας ταμποναριστά και άφησε (με το βαμβάκι πάνω στα σημεία που έχεις απλώσει το μείγμα) να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσε το ύφασμα, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό προς κρύο νερό και βάλε την ενυδατική σου κρέμα (έχοντας πάντα καθαρά χέρια).