Ξέρεις ήδη ότι οι βλεφαρίδες είναι πολύ σημαντικές για το βλέμμα σου και μάλλον η μάσκαρα είναι το #1 καλλυντικό χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις. Υπάρχουν όμως και μερικά tips για να τη χρησιμοποιείς πιο έξυπνα!

-Αν η μάσκαρα που χρησιμοποιείς κάνει πολλούς «κόμπους» στις βλεφαρίδες σου, δοκίμασε, πριν από τη χρήση, να σκουπίσεις ελαφρώς με λίγο χαρτί τα υπολείμματα προϊόντος από το βουρτσάκι.

-Αν έχεις καιρό τη μάσκαρα και το προϊόν έχει αρχίσει να πήζει, βύθισε τη συσκευασία (κλειστή) σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις μέσα 2-3 σταγόνες από υγρό για φακούς επαφής.

-Όταν βάζεις μάσκαρα, στην αρχή κράτα το βουρτσάκι οριζόντια, κουνώντας το ελαφρώς δεξιά και αριστερά (όπως βουρτσίζεις τα δόντια σου) όσο είσαι ακόμα στις ρίζες και τραβώντας το σιγά σιγά προς τις άκρες των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, γύρνα το βουρτσάκι κάθετα στο μάτι σου και ξαναπέρνα τις βλεφαρίδες με κινήσεις προς τα πάνω. Με αυτά τα βήματα, αρχικά θα δημιουργηθεί όγκος στις ρίζες και στη συνέχεια θα ξεχωρίσεις τη μία βλεφαρίδα από την άλλη, κάνοντάς τες να δείχνουν πιο μακριές.

-Για ακόμα περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες σου, αφού βάλεις μια στρώση μάσκαρα, βάλε πάνω τους λίγο ταλκ (με τα δάχτυλά σου, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες). Μετά ξαναπέρασε μια στρώση μάσκαρα, προσέχοντας να μην αφήσεις ορατά σημάδια από το ταλκ!

-Για να δημιουργήσεις ένα «cat eye» εφέ και να κάνεις το βλέμμα σου πιο σαγηνευτικό, χρησιμοποίησε μια μάσκαρα για extra όγκο μόνο στις εξωτερικές βλεφαρίδες. Είναι ένα από τα tricks που χρησιμοποιεί πάντα και ο makeup artist της Beyonce!