Χαλαρά σπασίματα, χωρίς καθόλου μπούκλα. Αυτό είναι το χτένισμα που στην κυριολεξία λατρεύω. Είναι σέξι, είναι ανεπιτήδευτο και μπορεί να «φορεθεί» σε κάθε περίσταση, από επίσημα καλέσματα μέχρι καθημερινές εμφανίσεις.

 

xalares mpoukles pws tha tis petyxeis

 

Φυσικά, αυτό το χτένισμα, όσο «ατημέλητο» κι αν φαίνεται έχει αρκετή δουλειά από πίσω. Ο Παντελής Τουτουντζής, που είναι υπεύθυνος για όλα αυτά τα φανταστικά looks που σου δείχνω κάθε εβδομάδα, μου εξήγησε ποια είναι τα μικρά μυστικά του:

-Χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ψαλίδι σε ελαφρώς ισιωμένα μαλλιά. Προσέχει όμως να έχει ισιώσει καλά κυρίως τις ρίζες, γιατί αν έχει γίνει ολόισιο όλο το μήκος του μαλλιού, το χτένισμα θα «πέσει» αμέσως.

 

doukissa nomikou xtenisma xalares mpoukles

 

-Για να πετύχει ένα look σαν αυτό της φωτογραφίας, δηλαδή τα κύματα στα μαλλιά να είναι «ενιαία», χρησιμοποιεί το ψαλίδι με την ίδια φορά σε κάθε τούφα. Όταν πάλι θέλει ένα ακόμα πιο «ατημέλητο» αποτέλεσμα με περισσότερο όγκο (σαν να έχω μόλις… ξυπνήσει με τα πιο τέλεια μαλλιά του κόσμου :p), τότε σε κάθε τούφα που «δουλεύει» αλλάζει τη φορά με την οποία τυλίγει τα μαλλιά γύρω από το ψαλίδι.

-Τελειώνοντας κάθε τούφα, την τραβάει ΠΑΝΤΑ προς τα κάτω, τεντώνοντάς την, για να «πέσει» και να μην είναι υπερβολικά «στημένη».

-Επίσης, όλο το μυστικό είναι η άκρη να είναι πιο ίσια! Πώς το κάνει αυτό; Απλώς αφήνει το κάτω μέρος κάθε τούφας έξω από το ψαλίδι.

-Στο τέλος ανοίγει καλά τις μπούκλες με τα δάχτυλά του και βάζει πάντα ένα γυαλιστικό σπρέι για να δείχνουν τα μαλλιά λαμπερά και λεία, αλλά δεν βάζει ΚΑΘΟΛΟΥ λακ!