Η επιδερμίδα είναι το Α και το Ω ενός beauty look. Αλλά, μέσα από τη δουλειά μου, αυτό που έχω μάθει είναι ότι μια λεία και λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι βασικά θέμα καλού foundation, αλλά σωστής ενυδάτωσης.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις ένα τέλειο, λαμπερό μακιγιάζ:

-Κάνε peeling στο πρόσωπό σου.

-Άπλωσε ένα ελαφρύ αλλά ενυδατικό serum. Περίμενε λίγα δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί.

-Άπλωσε μια καλή ενυδατική κρέμα, κάνοντας μασάζ με ανοδικές κινήσεις στο πρόσωπό σου. Περίμενε ακόμα λίγα δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί. Όταν πρόκειται για βραδινό μακιγιάζ, προτίμησε ενυδατικές κρέμες χωρίς δείκτη προστασίας και μη χρησιμοποιείς την καθημερινή σου κρέμα που έχει SPF. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε αυτό το βήμα ένα καλό primer.

-Βάλε λίγη ποσότητα foundation (αν είναι πολύ βαρύ ή πηχτό, μπορείς να το αραιώσεις με την ενυδατική κρέμα).

-Άπλωσε λίγο bronzer στα ζυγωματικά κατά μήκος του μετώπου σου, κάτω ακριβώς από τη γραμμή των μαλλιών.

-Βάλε λίγο highlighter (για να δημιουργήσεις τις γνωστές γυαλάδες) στο κόκκαλο των ζυγωματικών, στο κέντρο της μύτης και πάνω από το V των χειλιών σου.

-Βάλε ΛΙΓΗ διάφανη σταθεροποιητική πούδρα (προτίμησε τις πούδρες σε σκόνη και άπλωσέ τες με ένα πινέλο) ΜΟΝΟ στα σημεία που συνήθως «γυαλίζεις», δηλαδή στην T ζώνη του προσώπου σου. Μην απλώνεις πούδρα σε περιττά σημεία, όπως πχ στα μάγουλά σου, γιατί «βαραίνει» το μακιγιάζ και κάνει το αποτέλεσμα λιγότερο φρέσκο και λαμπερό.

Extra tip: Επειδή όμως η ενυδάτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία μέρα, σημαντικό είναι να επενδύεις καθημερινά στη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Προσωπικά, αυτή την περίοδο προτιμώ ένα ελαφρύ serum και μια καλή αντηλιακή κρέμα για το πρωί και ένα συνδυασμό ελαίων για το βράδυ.