Πριν ξεκινήσω, θέλω να σου «αποκαλύψω» την πιο μεγάλη αλήθεια για τα βαμμένα μαλλιά: Kανένα χρώμα δεν πρόκειται να δείξει ωραίο αν αυτά δεν είναι υγιή! Όσο έμπειρος ή.... ταλαντούχος κι αν είναι ο colorist που θα εμπιστευθείς, αν τα μαλλιά σου είναι «καμένα»/ ταλαιπωρημένα/αφυδατωμένα, το χρώμα δεν θα δείξει ωραίο.

Να τι πρέπει να προσέξεις για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα!

-3 με 4 μέρες πριν πας στο κομμωτήριο για να βάψεις τα μαλλιά σου, ενυδάτωσέ τα... διπλά και τριπλά! Βάλε δηλαδή μάσκες και λαδάκια για να τα προετοιμάσεις να δεχθούν τη βαφή. Εμένα μου αρέσει ολόκληρη την εβδομάδα πριν τη βαφή να βάζω βράδυ παρά βράδυ μάσκα ή αρκετό λαδάκι και να κοιμάμαι με αυτό. Το πρωί λούζομαι και ξαναβάζω λίγο λαδάκι στις άκρες!

-Αν βάφεις τα μαλλιά σου σε μια απόχρωση μακριά από το φυσικό σου χρώμα (για παράδειγμα αν είσαι αρκετά καστανή και θέλεις να γίνεις ξανθιά), δοκίμασε τεχνικές όπως το όμπρε, δηλαδή άσε τη ρίζα σου σε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου. Αυτό αφενός θα σε βοηθήσει να πηγαίνεις λιγότερο συχνά στο κομμωτήριο (και τελικά να γλιτώνεις χρήματα αλλά και να ταλαιπωρείς πιο λίγο τα μαλλιά σου) και αφετέρου θα λειτουργεί σαν «ενδιάμεσο σκαλοπάτι» ανάμεσα στην απόχρωση της επιδερμίδας σου και την απόχρωση της βαφής των μαλλιών σου.

-Αν κάνεις ανταύγειες, προτίμησε να είναι λεπτές στη ρίζα και να δείχνουν πιο πυκνές όσο κατεβαίνουν προς τα κάτω. Αν οι ανταύγειες είναι χοντρές στη ρίζα, το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικές ρίγες στο «στεφάνι» του κεφαλιού σου.

-Μετά τη βαφή, περιποιήσου τα σωστά. Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σου και όχι το σαμπουάν... του αγοριού σου! Επίσης, σου προτείνω να χρησιμοποιείς ηπιότερα σαμπουάν αλλά και πιο ενυδατικές μάσκες!