Ένα από τα συχνότερα προβλήματα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του make up (ή foundation) είναι η «τραχιά» όψη και οι τονισμένοι πόροι του δέρματος. Πώς μπορείς να τα αποφύγεις;

Τα βήματα για τη σωστή εφαρμογή του make up και τη σωστή κάλυψη των πόρων:

1. Κάνε απολέπιση στο πρόσωπό σου. Αν πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βραδινό μακιγιάζ, φρόντισε να κάνεις απολέπιση λίγες ώρες πριν βαφτείς και στη συνέχεια να ενυδατώσεις καλά το πρόσωπό σου. Αν πρόκειται για το καθημερινό σου μακιγιάζ, φρόντισε απλώς να κάνεις peeling 1-2 φορές την εβδομάδα (αλλά όχι συχνότερα).

2. Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα απαλό υγρό καθαρισμού και άπλωσε toner με λίγο βαμβάκι.

3. Άπλωσε ένα primer κάνοντας ελαφρύ μασάζ στην επιδερμίδα σου. Αν έχεις έντονους πόρους, προτίμησε ένα pore minimizer.

4. Άπλωσε σε μια λεία και καθαρή επιφάνεια (ή στο πάνω μέρος του χεριού σου) λίγο foundation. Με ένα beautyblender (εναλλακτικά χρησιμοποίησε ένα όχι πολύ λεπτό, αλλά στρογγυλό και σχετικά μεγάλο πινέλο foundation), πάρε μικρή ποσότητα από το προϊόν και άρχισε να δουλεύεις κυκλικά και ταμποναριστά στο πρόσωπό σου.

5. Συνέχισε να δουλεύεις για λίγα λεπτά, φροντίζοντας να απλώσεις πολύ καλά το προϊόν. To κλειδί για ένα λείο και αψεγάδιαστο look είναι το πολύ καλό blending του προϊόντος.

6. Επέμεινε, ασκώντας (επίσης με ταμποναριστές κινήσεις) περισσότερη πίεση στα «προβληματικά» σημεία (πχ στη μύτη και γύρω από αυτή, όπου συνήθως είναι και πιο ορατοί οι πόροι).

7. Με ένα καθαρό cotton pad, πέρασε ταμποναριστά το πρόσωπό σου (χωρίς να πιέζεις αυτή τη φορά) για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα από το foundation. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει υπερβολική ποσότητα και έχεις κάνει σωστό blending, τότε θα πρέπει να δεις ελάχιστη ποσότητα να μένει στο cotton pad.

8. Με το beauty blender πέρνα μια διάφανη σταθεροποιητική πούδρα, επιμένοντας (και πάλι ταμποναριστά) στην T ζώνη του προσώπου σου.

9. Για μεγαλύτερη διάρκεια, ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα setting spray.