Κακά τα ψέματα. Ορισμένες φορές, εμείς οι γυναίκες το παρακάνουμε με το μακιγιάζ όταν πρόκειται να βγούμε ραντεβού με το αγόρι μας. Ή με το αγόρι που θέλουμε να γίνει το αγόρι μας τελοσπάντων Το υπέρ-προσπαθούμε, χρησιμοποιούμε όσα καλλυντικά έχουμε στο σπίτι, κάνουμε χίλιες ώρες να ετοιμαστούμε, ενώ στην πραγματικότητα όλος αυτός ο "κόπος" δεν εκτιμάται. Και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία, μιας που ποτέ κανένας άντρας -ΕΥΤΥΧΩΣ- δεν μου έχει πει: "Α πόσο όμορφη είσαι σήμερα, έχεις ωραίο μακιγιάζ και btw, φοράς ωραία σκιά". Ιου. Δεν θα τα πηγαίναμε καλά. Καθόλου καλά.

Σκέφτηκα λοιπόν, πως ναι μεν οι άντρες δεν παρατηρούν με λεπτομέρεια το μακιγιάζ μας, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που τους ενοχλούν τρομερά πολύ. Ποια είναι αυτά;

1. Το έντονο κραγιόν και κυρίως το lip gloss.

Δεν ξέρω ούτε έναν άντρα που να θέλει να φιλήσει μια γυναίκα που φοράει έντονο κραγιόν ή -ακόμη χειρότερα- έναν τόνο από lip gloss. Μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να βλέπουν μια γυναίκα -που δεν πρόκειται να φιλήσουν- με έντονα και γυαλιστερά κραγιόν, όταν όμως πρόκειται για το κορίτσι τους που εννοείται θέλουν να φιλούν συνέχεια χωρίς να γίνονται κι εκείνοι χάλια, είναι κάθετοι.

2Οι ψεύτικες βλεφαρίδες.

Αν θέλεις να βάλεις κάποια ψεύτικα τουφάκια, τα οποία δεν πρόκειται όμως να ξεκολλήσουν, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν όμως σου αρέσει να φοράς τις τεράστιες βλεφαρίδες, οι οποίες ξεκολλούν αμέσως, τότε να ξέρεις πως το αγόρι σου θα σε κοιτάει λιγότερο στα μάτια. Και αυτό γιατί θα βλέπει πως κάτι πάει στραβά με το ...βλέμμα σου!

3. Το υπερβολικά έντονο και βαρύ foundation. 

Για φαντάσου να φορας 5 στρώσεις make up και πούδρα και τώρα που έχει ζεστάνει για τα καλά ο καιρός να αρχίσεις να ιδρώνεις και να αρχίσει να διαλύεται και να λιώνει το μακιγιάζ σου... Αυτό θα πει "αποκαθήλωση". No, no, no.

Να θυμάσαι πως ένας άντρας σε θέλει γι' αυτό που πραγματικά είσαι. Δεν χρειάζεται να καμουφλάρεις-κρύβεις την ομορφιά σου πίσω από ένα βαρύ μακιγιάζ. Δεν το έχεις ανάγκη. Είσαι όμορφη από μόνη σου;

 

 

Η φωτογραφία είναι της Ολυμπίας Κρασαγάκη. Το make up και τα μαλλιά τα έχει επιμεληθεί ο Παντελης Τουτουντζής. 

 

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom