Χθες αργά το βράδυ ήρθε ο αγαπημένος μου Νικόλας Βιλλιώτης στο σπίτι για να βάψουμε τη ρίζα και κλασικά τον βομβάρδιζα με ερωτήσεις που αφορούσαν στην περιποίηση των μαλλιών. Και εκεί λοιπόν που του έλεγα -με καμάρι!- τον τρόπο με τον οποίο φροντίζω τα μαλλιά μου το καλοκαίρι με άφθονες ενυδατικές μάσκες, με γείωσε λέγοντας μου πως τις χρησιμοποιώ ...λάθος! 

Μου τόνισε πως υπάρχουν 3 βασικά λάθη που κάνουμε με τις μάσκες και τα οποία μπορούν να καταστρέψουν εντελώς τα βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι. Ποια είναι αυτά;

1. Χρησιμοποιούμε την μάσκα μετά το σαμπουάν ως conditioner, αφήνοντας την το πολύ πέντε λεπτά. Λάθος. Σε κάθε συσκευασία αναγράφεται ακριβώς ο χρόνος παραμονής του κάθε προϊόντος και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό. Αν αφήσουμε λιγότερη ώρα την μάσκα στα μαλλιά τότε δεν θα ενυδατωθούν όπως πρέπει. Έξτρα tip: Μπορούμε αν θέλουμε να βρέχουμε λίγο τα μαλλιά μας πριν μπούμε στο μπάνιο, να βάζουμε τη μάσκα τούφα τούφα στα μαλλιά, να την αφήσουμε όση ώρα λέει η συσκευασία (περίπου 20-30 συνήθως) και μετά να την ξεβγάλουμε και να λουστούμε κανονικά).

2. Την αφήνουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται, για παράδειγμα όλο το βράδυ. Λάθος. Όπως είπαμε προηγουμένως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος παραμονής του κάθε προϊόντος στα μαλλιά. Αν αφήσουμε την μάσκα για πολλές ώρες, όχι μόνο δεν θα ενυδατωθούν παραπάνω αλλά θα γίνουν πιο εύθραυστα και με το χτένισμα θα σπάνε.

3. Την φοράμε στην παραλία. ΛΑΘΟΣ. Στην παραλία πρέπει να φοράμε μόνο προϊόντα που έχουν αντιηλιακή προστασία. Ναι και στα μαλλιά. Διαφορετικά, όταν βάζουμε μάσκες ή αλλά λαδάκια (χωρίς όμως δείκτη προστασίας από τον ήλιο) το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα βοηθάμε να ...«τηγανιστούν» από τον δυνατό ήλιο!

Θέλω να σας πω πως εγώ έκανα μέχρι σήμερα πολύ συχνά και τα 3 λάθη! Από την υπερβολική μου μανία να τα έχω ενυδατωμένα!

Προσοχή, επομένως! Το καλοκαίρι τα μαλλιά θέλουν ειδική φροντίδα -χωρίς υπερβολές- έτσι ώστε να είναι υγιή, λαμπερά και δυνατά!

Instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom