Αν βάφεις τα μαλλιά σου, ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρήσεις το χρώμα τους. Σήμερα λοιπόν θα σου δώσω μερικά tips για να τα καταφέρεις!

-Λούσου λιγότερο! Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι με το λούσιμο το χρώμα των μαλλιών μας ατονεί. Γι’ αυτό, προτίμησε να λούζεσαι κάθε 2 ή 3 μέρες. Ακόμα κι αν έχεις λιπαρά μαλλιά, προσπάθησε να μην ενδίδεις στο καθημερινό λούσιμο, γιατί, εκτός των άλλων, επιδεινώνεις το πρόβλημα λιπαρότητας!

-Χρησιμοποίησε μια μάσκα βαθιάς θρέψης μία φορά την εβδομάδα για να «κλειδώσεις» την υγρασία και το χρώμα στην τρίχα. Προτίμησε σαμπουάν και μάσκα που προστατεύουν το χρώμα.

-Απόφυγε το ζεστό νερό όταν λούζεσαι! Το κρύο νερό κλείνει τα λέπια της τρίχας και την κάνει να συγκρατεί για περισσότερο το χρώμα.

-Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο: Όταν είσαι στην παραλία, φόρα καπέλο ή ένα μαντήλι στο κεφάλι σου. Και πάντα θυμήσου να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με ένα ειδικό αντηλιακό προϊόν, όπως ακριβώς κάνεις και με το δέρμα σου!

-Κάνε λιγότερο styling και προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις το πιστολάκι ή τα υπόλοιπα εργαλεία styling, άπλωσε στα μαλλιά σου ένα ειδικό προστατευτικό προϊόν.

Extra tip: Όταν χρειάζεται, κάνε μια πλάγια χωρίστρα γυρνώντας τα μαλλιά σου ανάποδα (όπως στην παρακάτω φωτογραφία) για να κάνεις τη ρίζα να φαίνεται λιγότερο!

 

757661