Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το λάδι καρύδας φημίζεται για την αντιοξειδωτική και αντιγηραντική του δράση. Παράλληλα, κερδίζει έξτρα πόντους χάρη στην ελαφριά του (σε σύγκριση με άλλα έλαια) υφή και το εξωτικό του άρωμα. Και οι φυσικές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με αυτό είναι δεκάδες.

Σήμερα, σου προτείνουμε 3 για τέλεια επιδερμίδα!

Scrub προσώπου: Ανάμειξε 2-3 κουταλιές μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές λάδι καρύδας. Ανακάτεψε καλά. Αν το λάδι δεν είναι υγρό (στερεοποιείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μικρότερη από 25°), βάλε για 20 δευτερόλεπτα το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακάτεψε και πάλι. Άσε το μείγμα για 10-15 λεπτά στην άκρη και στη συνέχεια κάνε με αυτό απαλό μασάζ σε καθαρό πρόσωπο. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου: Ανακάτεψε λίγο λάδι καρύδας με μέλι (τόσο ώστε να έχεις ένα παχύρρευστο μείγμα) και άπλωσέ το σε καθαρό πρόσωπο. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Scrub σώματος: Ανακάτεψε λάδι καρύδας με μερικές κουταλιές καστανή ζάχαρη και χρησιμοποίησε το μείγμα για να κάνεις απαλό μασάζ σε όλο σου το σώμα.