Οι Κυριακές έχουν νόημα πλέον μόνο αν δεν έχεις καμία δουλειά να κάνεις και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένες στον εαυτό σου. Αν πάλι το πρόγραμμά σου είναι φορτωμένο και τα Σαββατοκύριακα, τότε υποσχέσου πως τουλάχιστον μία Κυριακή τον μήνα θα την ξοδεύεις αποκλειστικά και μόνο σε σένα. Άλλωστε υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου σπίτι για τον εαυτό σου, που θα σε κάνουν να ανυπομονείς να έρθει η Κυριακή.

Μάλιστα, μπορείς να ξεκινήσεις το beauté από σήμερα, κάνοντας κάτι πολύ εύκολο και απλό: Τώρα που έχει μπει πλέον για τα καλά το καλοκαίρι και νιώθουμε την ανάγκη να λουζόμαστε σχεδόν κάθε μέρα, μπορείς να φτιάξεις ένα αρωματικό spray για τα μαλλιά σου. Θα τα κάνει απαλά, λαμπερά και θα τα προστατεύει από τον ήλιο, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το υπερβολικά συχνό λούσιμο, χαρίζοντάς τους ένα υπέροχο άρωμα.

Να τι θα χρειαστείς:
Ένα πλαστικό μπουκαλάκι spray
50 ml. φιλτραρισμένο νερό ή ροδόνερο
1 κ.γ. τζελ αλόης ή λάδι jojoba ή αργανέλαιο
10+ σταγόνες αιθέριο έλαιο (δοκίμασε λεβάντα ή γιασεμί)

Η προετοιμασία δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά:
Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο στο τζελ αλόης (ή στο λαδάκι που εσύ έχεις επιλέξει να χρησιμοποιήσεις) και ανακάτεψέ το πολύ καλά για να δημιουργήσεις ένα γαλάκτωμα. Στη συνέχεια πρόσθεσέ το στο ροδόνερο και ανακίνησέ το μέχρι να αναμειχθούν καλά. Με ένα χωνί, ρίξε το μείγμα μέσα στη φιάλη ψεκασμού. Ανακίνησε τα και πάλι καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αρωματικό spray των μαλλιών σου είναι έτοιμο για χρήση!

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις:
Ανακίνησέ το καλά και ψέκασε μία δύο φορές για να δώσεις άρωμα στα μαλλιά σου. Στη συνέχεια χτένισέ τα. Δεν έχει σημασία αν τα μαλλιά σου είναι στεγνά ή βρεγμένα!

Προσοχή όμως:
Αν είσαι καινούργια στη χρήση των αιθέριων ελαίων, συμβουλέψου κάποιον ειδικό πρώτα, καθώς πολλά λαδάκια έχουν πιο δυνατό άρωμα από άλλα και χρειάζεται να ρίξεις μόνο μερικές σταγόνες.