Δεν είναι καινούργιο, αλλά είναι σίγουρα στην πιο hot στιγμή του. Τα glossy βλέφαρα είναι το makeup trend που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι!

 

armani erdem stella jean glossy lips summer 2017

Armani, Erdem και Stella Jean είναι μερικοί από τους οίκους που το πρότειναν για το φετινό καλοκαίρι, ενώ το είδαμε και σε fashion shows για τον επόμενο χειμώνα.

 

Τα βήματα για να πετύχεις το glossy look στα μάτια:

-Άπλωσε τη σκιά της επιλογής σου (ροζ ή ροδακινί σκιές θα δώσουν ένα πολύ φρέσκο αποτέλεσμα, αλλά για ένα πιο σέξι look μπορείς να διαλέξεις μπρονζέ/ μεταλλικές αποχρώσεις). Αν έχεις σκιά σε υγρή ή gel υφή, προτίμησέ τη. Για να δώσεις έμφαση στο βλέμμα, άπλωσε τη σκιά και κάτω από τα μάτια, δημιουργώντας ένα smokey εφέ.

- Βάλε αρκετή μάσκαρα.

-Ολοκλήρωσε με ένα ειδικό eye gloss – μπορείς να το βρεις από διάφορες εταιρίες καλλυντικών. Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις να ξοδέψεις λεφτά για ένα νέο προϊόν που δεν είσαι σίγουρη ότι θα χρησιμοποιήσεις, μπορείς να πειραματιστείς με το lip gloss σου, αρκεί να έχει σχετικά ανάλαφρη υφή, για να μη νιώθεις ότι «κολλάνε» τα βλέφαρά σου.

Extra tip #1: Ξεκίνα με ένα primer ματιών. Αυτό θα βοηθήσει να αποφύγεις τη δημιουργία γραμμών στο βλέφαρο όσο περνάει η ώρα.

Extra tip #2: Άπλωσε το προϊόν λάμψης με ταμποναριστές κινήσεις μόνο στο κέντρο (και κοντά στις βλεφαρίδες) του πάνω βλεφάρου, αφού λόγω της υφής του είναι πιο εύκολο να απλώσει παντού και να καταστρέψει το μακιγιάζ.

Extra tip #3: Χρησιμοποίησε -ιδανικά ένα κρεμώδες- highlighter για να δημιουργήσεις μια επίσης λαμπερή επιδερμίδα. Μπορείς να ολοκληρώσεις το look με επίσης glossy χείλια, αλλά και το παιχνίδι με τις υφές στο look σου (glossy βλέφαρα, ματ χείλη), θα είναι εξίσου ενδιαφέρον.

 

Δες στο βίντεο πώς η διάσημη Γαλλίδα makeup artist Melanie Inglessis δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο beauty look με glossy μάτια: