Το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η αγαπημένη μας εποχή. Είμαστε πιο ξέγνοιαστες, πιο μαυρισμένες, πιο ξεκούραστες και πιο περιποιημένες! Αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας προσέχοντας το σώμα μας, τα νύχια μας αλλά και το μακιγιάζ μας, το οποίο όμως αρκετές φορές είναι έντονο και υπερβολικό. Λάθος. Το καλοκαίρι πρέπει να το προσαρμόζουμε στη ζέστη -ειδικά αυτές τις ημέρες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

Ζήτησα λοιπόν από την make up artist Θεώνη Στραβοκεφάλου να μου δώσει κάποια tips για όσα πρέπει να αποφύγουμε στο καλοκαιρινό μας μακιγιάζ και μου είπε τα εξής:

1. Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ μας πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσουμε μια -ελαφριά- ενυδατική κρέμα ειδική για makeup, η οποία μας εξασφαλίζει απίστευτη διάρκεια για αρκετές ώρες (είναι πιο σημαντική απο το foundation)

2. Δεν βάζουμε ΠΟΤΕ την ίδια απόχρωση foundation με αυτή του χειμώνα γιατί η επιδερμίδα μας είναι πιο μαυρισμένη αυτούς τους μήνες. Καλύτερη βέβαια είναι η κρέμα με χρώμα, γιατί έχει πιο ελαφριά υφή που την έχουμε ανάγκη το καλοκαίρι!

3. Δεν βάζουμε ποτέ πούδρα πάνω στο ιδρωμένο πρόσωπό μας γιατί τότε θα φανεί λασπωμένο. Οπότε, πρώτα αφαιρούμε τον ιδρώτα και μετά βάζουμε λίγη (loose) πούδρα ή ακόμα καλύτερα το σπρέϊ μας.

4. Τέλος, την πολυαγαπημένη μας bronze powder τη βάζουμε προσεκτικά και ΟΧΙ σε όλο το πρόσωπο. Άλλωστε έχουμε ήδη πάρει λίγο χρώμα οπότε βάζουμε μόνο στα κόκκαλα των ζυγωματικών, λίγη στους κροτάφους και ελάχιστη στη μύτη.