Στις διακοπές μας, θέλουμε να είμαστε από τη μία ξέγνοιαστες αλλά από την άλλη όμορφες. Και ειδικά αν πρόκειται για τις πρώτες διακοπές μαζί του, ο τρόμος του «θα είμαι όλη μέρα άβαφτη/αχτένιστη/ απεριποίητη» είναι πιθανό να μας κυριέψει. Λάθος!

Πρώτα από όλα, να ξέρεις (που το ξέρεις δηλαδή, αλλά το ξεχνάς μάλλον τώρα), ότι το καλοκαίρι είμαστε όλες στις ομορφιές μας, καθώς η μαυρισμένη επιδερμίδα κάνει θαύματα, και ότι ΟΛΟΙ οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες φυσικές και εκτιμούν πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις την ατημέλητη πλευρά σου.

Ωστόσο, σήμερα, θα σου δώσω μερικά μυστικά για να νιώθεις ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση σε όλη τη διάρκεια των διακοπών σας:

1. Σε καμία περίπτωση μην σκεφτείς να φοράς foundation στην παραλία – ούτε και κανένα άλλο καλλυντικό, εκτός ίσως από λίγο lip balm με ελάχιστο χρώμα. Να ξέρεις ότι το βάψιμο στην παραλία απαγορεύεται! Είναι πιο πιθανό να δείχνεις αστεία, παρά κουκλάρα αν πας για μπάνιο με κραγιόν, μάσκαρα και φρύδια «ζωγραφισμένα». Αν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση για την εντελώς αμακιγιάριστη επιδερμίδα σου, αγόρασε ένα αντηλιακό προσώπου με χρώμα. Πρόσεξε όμως! Όπως και με το foundation, δεν πρέπει να αγοράσεις απλώς το πρώτο που θα βρεις στην αγορά ή σου πρότεινε η φίλη σου. Πρέπει να το δοκιμάσεις για να σιγουρευτείς ότι ταιριάζει με τον δικό σου τόνο επιδερμίδας, εντελώς. Να θυμάσαι επίσης ότι στον ήλιο όλα φαίνονται, οπότε δοκίμασέ το σε φως ημέρας, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο!

2. Το βράδυ, επιτρέπεται να βάλεις μόνο λίγο κραγιόν – άντε και λίγη μάσκαρα. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να δείχνεις υπέροχη!

 

doukissa mikonos

 

3. Γενικά, προτιμώ το φυσικό look, ειδικά στις διακοπές, και δεν θα σου πρότεινα τα extensions βλεφαρίδων, αλλά αν πρόκειται να το κάνεις, δώσε μεγάλη προσοχή να βάλεις ακριβώς αυτές που θα δείχνουν φυσικές πάνω σου, δηλαδή ΟΧΙ πολύ μακριές και ΟΧΙ πολύ σκούρες. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι σαν να είσαι συνεχώς ΠΟΛΥ βαμμένη. Κάτι που, όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν το θέλουμε με τίποτα!

4. Άσε τα μαλλιά σου φυσικά. Βασικά, άφησε το πιστολάκι στο σπίτι θα σου έλεγα. Αν θέλεις, μπορείς όταν είναι νωπά να τα πιάνεις σε πλεξούδες. Έτσι, και δεν θα δείχνεις ξεμαλλιασμένη και, μόλις λύσεις την πλεξούδα, τα μαλλιά σου θα έχουν έναν τέλειο και σούπερ καλοκαιρινό κυματισμό. Μην ξεχνάς επίσης να έχεις στην παραλία ένα λαδάκι για τα μαλλιά ή ένα ειδικό προϊόν για προστασία από τον ήλιο. Θα σε βοηθήσει να αποφεύγεις το φριζάρισμα και, φυσικά, την καταστροφή της τρίχας.

5. Άσε τα νύχια των χεριών σου άβαφτα. Πριν τις διακοπές, επισκέψου τη μανικιουρίστα σου για να τους δώσει ένα ωραίο σχήμα και να περιποιηθεί τα πετσάκια. Αλλά μην μπεις στον πειρασμό του βερνικιού, γιατί με τον ήλιο και τη θάλασσα είναι σίγουρο ότι θα χαλάσουν αμέσως. Άσε που, αν τα βάφεις όλη τη χρονιά, είναι απαραίτητο να τα αφήσεις να αναπνεύσουν.

6. Στα πόδια, κάνε ημιμόνιμο πεντικιούρ. Ξέρω πως μόλις σου έγραψα να αφήσεις τα νύχια των χεριών σου να αναπνεύσουν, αλλά με τα πόδια αλλάζει το πράγμα: Από τη μία, φαντάζομαι ότι τον χειμώνα θα τους δίνεις μια «ανάσα» από τα βερνίκια, και από την άλλη τα βαμμένα νύχια ποδιών στις διακοπές δείχνουν υπέροχα. Και, παρόλο που πιστεύω ότι γενικώς δεν έχει κανένα νόημα να βάζεις ημιμόνιμο βερνίκι στα πόδια, στις διακοπές είναι ίσως η μόνη περίπτωση που αξίζει, για να είσαι σίγουρη ότι το βερνίκι δεν θα φθαρεί αλλά και ότι το χρώμα δεν θα θαμπώσει.

7. Όσο είσαι στις διακοπές, περιποιήσου τα πέλματά σου καθημερινά! Πρώτον γιατί ταλαιπωρούνται πολύ από την άμμο και δεύτερον γιατί είναι πολύ άσχημο το καλοκαίρι, που όλη μέρα είσαι είτε ξυπόλητη είτε με σανδάλια/σαγιονάρες, να έχεις αφυδατωμένα και σκασμένα πέλματα. Αγόρασε μια ειδική κρέμα από το φαρμακείο (δοκίμασε αυτές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ουρία) και μην ξεχνάς να κάνεις μασάζ κάθε βράδυ για 1-2 λεπτά.

8. Μην ξεχνάς καθημερινά να βάζεις αντηλιακό πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο και να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου μετά από αυτή. Διάλεξε μια κρέμα σώματος με καλοκαιρινό άρωμα, πχ καρύδα, για να μυρίζεις υπέροχα κάθε φορά που εκείνος σε πλησιάζει!

Καλές διακοπές!