Σε πόσους γάμους έχεις πάει φέτος; Προσωπικά, σε πολλούς. Ακόμη και στον δικό μου ;-p Δεν ξέρω τι έχει γίνει αλλά αυτό το καλοκαίρι πραγματικά ο κόσμος παντρεύεται ασταμάτητα. Και καλά κάνει δηλαδή. Βέβαια, αυτή την περίοδο ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, οι γάμοι έχουν σταματήσει, αλλά αμέσως μετά θα επανέλθουν δυναμικά.

Συνήθως λοιπόν, όταν μιλάμε για κάποιον γάμο, στο μυαλό μας έρχεται αμέσως... η νύφη! Ωστόσο, το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο πέφτουν τα βλέμματα όλων είναι η κουμπάρα -sorry γαμπρέ- που όπως καταλαβαίνεις έχει κι εκείνη ιδιαίτερα ενεργό ρόλο τη μεγάλη μέρα!

Και επειδή έχω πολλές φίλες που θα γίνουν σύντομα κουμπάρες και με ρωτούν για το μακιγιάζ τους, ζήτησα από την make up artist Θεώνη Στραβοκεφάλου να μου δώσει τις συμβουλές της. Ορίστε όσα μου είπε:

Σε καμία περίπτωση η κουμπάρα δεν επισκιάζει τη νύφη που είναι αδιαμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια. Σίγουρα όμως δεν περνάει απαρατήρητη. Γι' αυτό, εκτός από το φόρεμά σας δώστε την απαιτούμενη προσοχή στο makeup σας. Και να ξέρετε πως είναι καλύτερο να κάνετε ένα δοκιμαστικό από πριν για να δείτε εάν σας ταιριάζει η makeup artist που επιλέξατε!

Τώρα, σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ, πάμε να δούμε μια safe -αλλά εντυπωσιακή- επιλογή:

1. Μη φοβηθείτε να κάνετε έντονα κοψίματα. (Πάντα από επαγγελματία μακιγιέζ-μακιγιέρ)
2. Έντονη γραμμή eyeliner και δεν ξεχνάμε τις πολυαγαπημένες μας βλεφαρίδες (ένα touch παραπάνω απο τη νύφη, η οποία καλό είναι να έχει επιλέξει ένα πιο elegant chic μακιγιάζ)
3. Δεν ξεχνάμε τις γυαλάδες μας. Μαζί με τα κοψίματα έχουν απίστευτο αποτέλεσμα.
4. Και για τα χείλη μας, διαλέγουμε έντονα χρώματα όπως το φούξια, το κοραλί ή το κόκκινο. Μπορούμε επίσης, για παράδειγμα σε κόκκινα χείλη, να βάλουμε μαζί και λίγο κοκκινοφούξια για να δείξουν ακόμη πιο ωραία με το ombre effect. Πιστέψτε με, αποκτάει άλλο ενδιαφέρον το μακιγιάζ όταν σβήνει το ένα χρώμα μέσα στο άλλο.