Αν είσαι 20 ξέρω ότι τα «μυστικά αντιγήρανσης» και «οι τρόποι να δείχνεις πιο νέα» σου φαίνονται από μακρινά έως ανούσια. Κι εγώ έτσι πίστευα μέχρι πριν μερικά χρόνια. Φέτος όμως, έχω αρχίσει να δείχνω ένα... μικρούτσικο ενδιαφέρον για όλα αυτά τα θέματα που βρίσκω στο ίντερνετ. Από όσα έχω λοιπόν διαβάσει και από όσα έχω συζητήσει τόσο με ειδικούς όσο και με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι πραγματικά πανέμορφες και μου έχουν εκμυστηρευτεί τα μυστικά ομορφιάς τους, έχω καταλήξει ότι οι πιο φυσικοί, ανέξοδοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να δείχνεις νεότερη είναι αυτοί:

1. Το φυσικό μακιγιάζ
Δεν λέω, ωραία είναι τα έντονα smokey eyes και το κόκκινο κραγιόν, αλλά η αλήθεια είναι ότι, όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τις υπερβολές στο μακιγιάζ μας (όπως άλλωστε και στο ντύσιμο). «Όσο πιο φυσικό είναι το μακιγιάζ, τόσο πιο μικρή και φρέσκια θα δείχνεις». Αυτός είναι ένας κανόνας που μου έχουν πει σχεδόν όλοι οι makeup artists με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην βαφτείς καθόλου, αλλά να επιλέξεις προϊόντα ελαφριά, όπως πχ ένα foundation για μέτρια κάλυψη, ένα κραγιόν σε φυσικούς τόνους (nude, ελαφρύ ροζ, ροδακινί κλπ) και μακιγιάζ ματιών σε γήινα χρώματα. Πχ, λίγη καφέ σκιά, ελάχιστο μολύβι στην εξωτερική γραμμή των ματιών για πιο ανοδικό βλέμμα, και, φυσικά, μάσκαρα. Πρόσεχε επίσης τις υπερβολές στο ρουζ και την τερακότα, που μπορούν να «αγριέψουν» το πρόσωπό σου.

2. Τα γεμάτα φρύδια
Αυτό είναι άλλο ένα μυστικό που έχω μάθει από τους επαγγελματίες makeup artists μέσω της δουλειάς μου: Τα υπερβολικά λεπτά και αραιά φρύδια προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας ενώ τα γεμάτα φρύδια αφαιρούν! Προσοχή όμως: Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε έντονα, «ζωγραφισμένα» φρύδια- αυτά μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Πώς θα αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια; Απλώς προσπάθησε να μη τα βγάζεις για 1-2 μήνες καθόλου (εκτός από τις τριχούλες που είναι πολύ μακριά από τη φυσική γραμμή του φρυδιού) και παράλληλα δοκίμασε το καστορέλαιο, για το οποίο σου έχω ξαναγράψει. Όσο για το σωστό μακιγιάζ για να δείχνουν πιο γεμάτα, εδώ μπορείς να βρεις όλα τα μυστικά του!

3. Ο καλός ύπνος
Μπορεί να το έχεις ακούσει δεκάδες φορές, αλλά πίστεψέ με είναι αλήθεια: Ο ύπνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά ομορφιάς. Ένας καλός, ποιοτικός (δηλαδή ήρεμος) και μεγάλης διάρκειας (τουλάχιστον 7 ωρών) ύπνος είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου. Μην το παραμελείς!

4. Τα «σωστά» κιλά
Θα έχεις παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές που έχεις πει για κάποιον (είτε άνδρα, είτε γυναίκα), κάτι τύπου «κοίτα πόσο ωραίος είναι σε αυτή την ηλικία», το έχεις κάνει για ανθρώπους που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη φόρμα τους, ό,τι ηλικία κι αν έχουν. Αυτό σημαίνει ότι αφενός δεν έχουν παχύνει αλλά και, αφετέρου, ότι δεν έχουν αδυνατίσει υπερβολικά. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις για να δείχνεις πάντα περίπου 10 χρόνια μικρότερη από την ηλικία σου; Να τρως «συνειδητά», δηλαδή να επιλέγεις τροφές που σου κάνουν καλό, να προτιμάς μικρές μερίδες και να ασκείσαι. Α! Και να πίνεις ΠΟΛΥ νερό!