Κυτταρίτιδα. Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας. Για κάποιο λόγο φρικάρουμε και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης. Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια, είναι δίκαιη. Τι εννοώ; «Χτυπάει» όλες τις γυναίκες -ή τέλος πάντων σχεδόν όλες- χωρίς να τη νοιάζει αν είναι αδύνατες ή όχι, αν είναι διάσημες ή όχι κλπ. Ακόμη και τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του εξωτερικού κάποια στιγμή θα αποκτήσουν κυτταρίτιδα. Ε, και λοιπόν;

Θεωρώ πως περισσότερο έχει γίνει δική μας έμμονη ιδέα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έγινε και κάτι αν μια γυναίκα έχει κυτταρίτιδα. Στο παρελθόν σχεδόν όλες είχαν. Και δεν ενοχλούσε απολύτως κανέναν. Ήταν φυσιολογικό. Οκ, ναι στη σημερινή εποχή με τη γυμναστική και τη διατροφή μπορούμε να την ελαττώσουμε αισθητά αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές για να την ξεφορτωθούμε.

Ποια είναι τα δικά μου μυστικά; Οκ, πέρα από τα προφανή -δηλαδή όχι γλυκά, όχι τηγανητά, ναι στα φρούτα, τα λαχανικά και τη γυμναστική- έχω δύο εξίσου απλά μυστικά:

1. Δεν τρώω αλάτι. Να ξέρεις πως το πολύ αλάτι ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών η οποία μπορεί να δημιουργήσει κυτταρίτιδα -ή να την χειροτερέψει. Απεναντίας, το νερό κάνει πράγματι θαύματα ακόμη και σε αυτό το κομμάτι. Δοκίμασε να πίνεις περισσότερο νερό από σήμερα και θα δεις μεγάλη διαφορά.
Extra tip: Αφού θα πίνεις περισσότερο νερό, θα ...πηγαίνεις συχνότερα και στην τουαλέτα, κάτι που επίσης βοηθάει εξαιρετικά.

2. Κάνω μασάζ στις επίμαχες περιοχές με την εξής συνταγή: Βάζω σε ένα μπολάκι αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο από δενδρολίβανο, λεμόνι και λεβάντα. Τα ανακατεύω καλά και στη συνέχεια κάνω μασάζ -κάπως δυνατό- έτσι ώστε να αιματωθεί καλά η περιοχή και άρα να κυκλοφορήσει καλύτερα το αίμα με αποτέλεσμα να φύγουν οι τοξίνες.

Όπως και να έχει όμως δεν θέλω να αγχώνεσαι. Να ξέρεις πως οι περισσότερες γυναίκες έχουμε κυτταρίτιδα. Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε υπερβολές. Αν ξεκινήσεις να ακολουθείς αυτά τα απλά βήματα, να ξέρεις πως θα δεις αλλαγή στο σώμα σου ;-)