Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για συνήθειες και μάλιστα κακές. Ναι, από αυτές που οι περισσότερες γυναίκες έχουν στην καθημερινή τους «ρουτίνα».

 

Για αυτές στις οποίες ενδίδεις τις περισσότερες φορές κρυφά γιατί ακριβώς ξέρεις πως είναι κακές και μετά, κοιτώντας με απορία το αποτέλεσμα (π.χ τον ερεθισμό γύρω από το σπυράκι που μόλις έσπασες) ξεστομίζεις ένα «Ποτέ ξανά!». Και το «ποτέ ξανά» ξανα-γίνεται πράξη και ξανα-λέγεται πολλές φορές ακόμη μέχρι να επέλθει ένα πιο σοκαριστικό αποτέλεσμα (π.χ να έχει γεμίσει το πρόσωπό σου με σπυράκια)...

Παρακάτω θα δεις, λοιπόν, τις 7 πιο συχνές κακές beauty συνήθειες των γυναικών στις οποίες πρέπει από σήμερα κιόλας να πεις «όχι»:

 
1. Σταμάτα να τρως τα νύχια σου

giphy 4

 

Η ονυχοφαγία είναι από τις συνήθειες που τις περισσότερες φορές γίνεται μηχανικά και, φυσικά, το άγχος και η καθημερινή πίεση παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Εκτός από τα μικρόβια που κάνουν πάρτι και μεταφέρονται από τα χέρια στο στόμα σου, τα πετσάκια σου γίνονται τραχιά και φυσικά τα χέρια σου αποκτούν μια αντιαισθητική όψη.

 

2. Σταμάτα να γλείφεις τα χείλη σου

Μπορεί τα χείλη σου να είναι ξηρά και με το να τα γλείφεις να νιώθεις μια προσωρινή ανακούφιση (μιας και προσωρινά τα αισθάνεσαι πιο δροσερά), όμως να ξέρεις πως με αυτόν τον τρόπο επιδεινώνεις περαιτέρω την ξηρότητα και μπορεί να προκαλέσεις ακόμη και ερεθισμό.

 

3. Σταμάτα να σπας τα σπυράκια σου

sdgfserfgwr

Δεν είσαι η μόνη που το κάνει- ακόμη και η Miranda Kerr έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της πως το να «σπάει» τα σπυράκια είναι η χειρότερη beauty συνήθειά της – αλλά αυτό δεν «νομιμοποιεί» τη συγκεκριμένη πράξη. Το αντίθετο μάλιστα, το να «σπάς» τα σπυράκια σου μόνη, με τα δάχτυλά σου, μπορεί να είναι κατάφωρα ικανοποιητικό προς στιγμήν, αλλά μπορεί να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη σου στο μέλλον, μιας και ο κίνδυνος να μείνουν σημάδια στο πρόσωπό σου είναι μεγάλος.

 

4. Σταμάτα να πέφτεις για ύπνο βαμμένη

01 holding sleep in makeup

Το έχουμε ξαναπεί και μάλλον θα κουραστείς να το διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη. Το ντεμακιγιάζ είναι από τους κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς. Όσο αργά κι αν γύρισες, όσο κι αν αισθάνεσαι εξαντλημένη, απλά ξεβάψου πριν κοιμηθείς!

 

5. Σταμάτα να πιάνεις τα μαλλιά σου συνέχεια

Άλλοτε από αμηχανία, άλλοτε από συνήθεια (κακή), περνάς τα χέρια σου μέσα από τα μαλλιά σου και αρχίζεις να τα πειράζεις με τις ώρες. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά σου γίνονται πιο λιπαρά μιας και τα δάχτυλα μεταφέρουν έλαια αλλά και ρύπους.

 

6. Σταμάτα να μην πλένεις τα πινέλα σου

Και ήρθε η στιγμή να θέσεις το ερώτημα στον εαυτό σου: Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα πινέλα σου; Είτε τα ρίχνεις χύμα μέσα στην τσάντα σου, είτε τα κουβαλάς στο νεσεσέρ σου, είτε τα έχεις σπίτι σου, τα πινέλα του μακιγιάζ βρωμίζουν και συγκεντρώνουν πάνω τους ρύπους και σκόνη (που με τη σειρά τους μεταφράζονται σε μικρόβια και βακτήρια) τα οποία τα μεταφέρεις στο πρόσωπό σου.

 

7. Σταμάτα να κοιτάς το μεγεθυντικό καθρέφτη όταν βγάζεις τα φρύδια σου

fridia

Μπορεί να σου ακούγεται απλό, αλλά το να δεις τα φρύδια σου μέσα από το μεγεθυντικό φακό-καθρέφτη, είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μιας και τα φρύδια σου φαίνονται τεράστια (ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι) και η συνέχεια που ακολουθεί είναι λίγο πολύ γνωστή: Πιάνεις το τσιμπιδάκι και το παρακάνεις. Άλλωστε τα πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια είναι must πλέον.

Θυμήσου πώς θα αποκτήσεις τα τέλεια φρύδια των stars.