Τον χειμώνα, τα χείλη μας, λόγω του καιρού και της διαφοράς θερμοκρασίας από τους εσωτερικούς στους εξωτερικούς χώρους, αφυδατώνονται και σκάνε πιο εύκολα. Υπάρχουν όμως μερικά λάθη που μπορεί να κάνεις εσύ και να επιδεινώνεις το πρόβλημα.

Φοράς κραγιόν όλη μέρα

Το κραγιόν μπορεί να ξηράνει τα χείλη σου ακόμα περισσότερο αν είναι ήδη αφυδατωμένα. Γι’ αυτό, προσπάθησε να τα αφήνεις λίγο να «αναπνέουν». Επίσης, για την καθημερινότητά σου είναι σημαντικό να διαλέξεις ένα κραγιόν με ενυδατικά στοιχεία και να αποφύγεις τα πολύ ματ προϊόντα που ξηραίνουν τα χείλη.

 

Κάνεις περισσότερη (ή λιγότερη) απολέπιση από όσο τα χείλη σου χρειάζονται

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι σημαντική για να διατηρείς τα χείλη σου απαλά, αλλά, από την άλλη, η καθημερινή απολέπιση μπορεί απλώς να ερεθίσει τα χείλη σου. Ένα ελαφρύ peeiling μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

 

Γλείφεις τα χείλη σου

Μπορεί το να υγράνεις τα χείλη σου με τη γλώσσα σου να μοιάζει προφανής λύση όταν τα νιώθεις ξηρά και δεν έχεις μαζί σου ένα lip balm, αλλά, σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτό μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, ακόμα και να δημιουργήσει έκζεμα!

 

Φοράς συνεχώς lip balm

Πράγματι, το lip balm είναι ευεργετικό για τα σκασμένα χείλη σου τη στιγμή της εφαρμογής του, αλλά η φυσική ξηρότητα των χειλιών είναι που στέλνει το σήμα στον οργανισμό σου για την ενυδάτωσή τους. Αν ωστόσο τα καλύπτεις με lip balm όλη μέρα, καθημερινά, είναι πιθανό ο μηχανισμός της φυσικής τους ενυδάτωσης να ατονίσει. Προτίμησε λοιπόν να το χρησιμοποιείς όταν πραγματικά το χρειάζεσαι. Τέλος, διάλεξε lip balms χωρίς αρώματα και χρωστικές ή δοκίμασε να ενυδατώσεις τα χείλη σου με κεραλοιφή.

 

Τρως καυτερά φαγητά

Κι όμως, το αγαπημένο σου ινδικό πιάτο μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα των σκασμένων χειλιών σου. Άσε που τα καυτερά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν μια ενοχλητική αίσθηση καψίματος αν τα χείλη σου είναι ήδη ερεθισμένα. Γι’ αυτό, τις μέρες που τα νιώθεις ξηρά και σκασμένα, είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα πικάντικα πιάτα και να προτιμάς πιο ήπιες γεύσεις.