Το ξανθό είναι σίγουρα σέξι, αλλά είναι και ένα απαιτητικό χρώμα μαλλιών που αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους καλύτερους hair colorists, όπως η Tracey Cunningham, την οποία εμπιστεύθηκε η Margot Robbie για να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών της.

«Μπορείς να πετύχεις ένα πλατινέ ξανθό με ανταύγειες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις, πιστεύω» λέει η Cunningham στο περιοδικό W. «Έτσι, μπορείς να κάνεις ντεκαπάζ χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πλατινέ βαφή σε όλο το κεφάλι, η οποία συχνά αποδεικνύεται καταστροφική».

Η προσωπική της τεχνική είναι να συνδυάζει τις κλασικές ανταύγειες (με αλουμινόχαρτο) με την τεχνική του balayage για ξανοίγματα στις άκρες, ώστε να πετύχει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Για το χρώμα των μαλλιών της Margot Robbie, χώρισε μάλιστα τη διαδικασία σε δύο στάδια: «Πρώτα κάναμε ανταύγειες σε όλο το κεφάλι και μετά έκανα μερικές ακόμα ανταύγειες στην κορυφή, διαλέγοντας τις πιο σκούρες τούφες. Έτσι, πετύχαμε ένα ξανθό που δεν είναι όμως μονοδιάστατο αλλά διατηρεί ένα βάθος».