Σου έχω πει πολλές φορές πως λατρεύω το καστορέλαιο, αλλά δεν ξέρω αν σου έχω πει πόσο λατρεύω το λάδι καρύδας! Τρελαίνομαι για την εξωτική μυρωδιά του και μου αρέσει η όχι υπερβολικά λιπαρή υφή του.

Να λοιπόν 3 τρόποι με τους οποίους το χρησιμοποιώ!

 

1. Για να ενυδατώνω τις βλεφαρίδες μου

Για να το κάνεις κι εσύ, απλώς χρησιμοποίησε ένα παλιό βουρτσάκι από μάσκαρα (ή βουρτσάκι φρυδιών), το οποίο θα έχεις καθαρίσει καλά. Βούτα το σε λάδι καρύδας κάθε βράδυ και πέρνα με αυτό τις βλεφαρίδες σου. Ποιος δεν θέλει άλλωστε πιο υγιείς και πλούσιες βλεφαρίδες; :p

 

2. Για ντεμακιγιάζ

Συνήθως, όταν γυρνάω στο σπίτι πλένω το πρόσωπό μου με ένα ήπιο σαπουνάκι προσώπου. Αν όμως έχω βαφτεί πολύ (πχ για μια φωτογράφιση), τότε μετά το πλύσιμο περνάω το πρόσωπό μου (και κυρίως τα μάτια μου) με ένα βαμβάκι με λάδι καρύδας. Αφαιρεί ακόμα και τα πιο επίμονα υπολείμματα μακιγιάζ (πχ αδιάβροχο eyeliner ή την κόλλα από τις ψεύτικες βλεφαρίδες) και παράλληλα ενυδατώνει και περιποιείται την επιδερμίδα μου!

 

3. Φτιάχνω μόνη μου ένα scrub για τις ξηρές περιοχές του σώματος

Δηλαδή τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα. Πώς το φτιάχνω; Βάζω σε ένα μπολ λίγο χοντρό αλάτι με λάδι καρύδας, ανακατεύω και κάνω μασάζ στις επιθυμητές περιοχές. Έτσι, αφαιρώ τα νεκρά κύτταρα και αφήνω το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο!

 

Extra tip: Το λάδι καρύδας από μια θερμοκρασία και κάτω «σφίγγει» και γίνεται πηχτό, ωστόσο δεν χρειάζεται πολύ υψηλή θερμοκρασία για να ξαναλιώσει. Για να το ξανακάνεις λοιπόν υγρό, αρκεί να το τρίψεις λίγο πάνω στο δέρμα σου ή, εναλλακτικά, να ζεστάνεις την ποσότητα που χρειάζεσαι σε ένα μπολ, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, στον φούρνο μικροκυμάτων!