Μπορεί οι καλοκαιρινοί και αέρινοι γάμοι να έχουν δώσει τη θέση τους στους φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η boho αισθητική δεν παραμένει μία από τις κυρίαρχες τάσεις- όχι μόνο σε ό,τι αφορά το στυλ του νυφικού αλλά και για το beauty look που θα διαλέξει η μέλλουσα νυφούλα.

 

22885970 833199820172022 5589074933344301494 n

photo source

 

Έτσι, λοιπόν, ζήτησα ξανά τις συμβουλές της make up artist Θεώνης Στραβοκεφάλου, η οποία μου είπε τα εξής:

«Η κάθε νύφη έχει το δικό της στυλ και τη δική της προσωπικότητα. Υπάρχουν πολλές που θέλουν να αποπνέουν κάτι αρχοντικό, άλλες κάτι ρομαντικό, άλλες κάτι από άλλη εποχή βγαλμένο κτλ. Το bridal look όμως που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια – ανεξάρτητα από την εποχή που γίνεται ο γάμος- είναι το boho».

Έτσι λοιπόν για ένα boho μακιγιάζ πρέπει ακολουθεί τους 3 βασικούς αυτούς κανόνες:

1. Οι έντονες γραμμές (πχ cat eye γραμμή με eyeliner) πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν βάζουμε καθόλου eyeliner, αν θέλουμε να τονίσουμε και να μεγαλώσουμε τα μάτια μας, αλλά ότι το eyeliner είναι σβησμένο μέσα στη σκιά και δεν ξεχωρίζει.

2. Η βάση παραμένει clean, δηλαδή καλύπτει τις όποιες ατέλειες αλλά δεν φαίνεται. Προσέχουμε δηλαδή το δέρμα να μην φαίνεται «παστωμένο» -κάτι που δεν θέλουμε έτσι κι αλλιώς, όποιο νυφικό στυλ και αν επιλέξουμε.

3. Τα χείλη φαίνονται -τα σχηματίζουμε- πιο στρογγυλά και προτιμάμε γήινες αποχρώσεις.

Extra tip: Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όποιο στυλ και να επιλέξουμε, είναι πως πρέπει να έχουμε μέτρο και, όταν πάμε στην εκκλησία, να νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Να είμαστε ο εαυτός μας και όχι κάποια άλλη που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον καθρέφτη λόγω του έντονου μακιγιάζ. Το boho στυλ αναδεικνύει –και προϋποθέτει- αυτή τη φυσικότητα και την επιμελώς ατημέλητη εικόνα.