Κακά τα ψέματα, η κούραση και η αϋπνία φαίνονται πρώτα στο πρόσωπό μας και ειδικά στα μάτια. Το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι κάνουν αμέσως αισθητή την παρουσία τους μόλις ταλαιπωρηθούμε έστω και για μία μέρα.

Τι κάνουμε λοιπόν για να αποκτήσουμε ξανά λαμπερό και φρέσκο βλέμμα;

Τα απλά δικά μου μυστικά είναι τα εξής:

1. Ύπνος, ύπνος, ύπνος. Δεν υπάρχει κάτι ευεργετικότερο από τον καλό και ποιοτικό ύπνο. Έχω παρατηρήσει πως, κάθε φορά που καταφέρνω και κοιμάμαι σχετικά νωρίς, το πρόσωπό μου -και τα μάτια μου- λάμπουν. Προσπάθησε λοιπόν να ξεκλέβεις χρόνο και να κοιμάσαι! Έτσι θα αποκτήσεις «φράπα» δέρμα, αλλά και ξεπρησμένα μάτια!

2. Σωστή διατροφή. Και όταν λέω σωστή διατροφή, εννοώ μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και, φυσικά, νερό. Προσωπικά, έχω μειώσει αρκετά και το αλάτι, μιας που βοηθάει στην κατακράτηση υγρών. Ναι, ναι, μπορεί και αυτή να οφείλεται στα πρησμένα μάτια.

3. Καθημερινή ενυδάτωση με σωστή κρέμα. Δεν πρέπει ποτέ να βάζεις την κρέμα της μαμάς σου ή της φίλης σου. Πρέπει να «διαβάζεις» τις ανάγκες της δίκης σου επιδερμίδας και να λειτουργείς αναλόγως. Προσωπικά, επιλέγω μια κρέμα ματιών πλούσια σε βιταμίνη Κ (βοηθάει πολύ).

4. Τσάι ή παγάκια κάτω από τα μάτια. Τόσο τα παγάκια όσο και τα κρύα σακουλάκια με τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση. Προσωπικά, κάθε πρωί πλένω με κρύο νερό το πρόσωπό μου και παίρνω δυο παγάκια, τα τυλίγω με ένα λεπτό πετσετάκι και τα περνάω σε όλο το πρόσωπο, δίνοντας έμφαση στην περιοχή των ματιών. Το κάνω μέχρι να λιώσουν, διαφορετικά όση ώρα αντέχω!