Χθες, μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο, έβαλα τις ενυδατικές μου κρέμες σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά και έβγαλα μια αυθόρμητη (;) φωτογραφία. Ναι, το concept ήταν ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τη σειρά φωτογραφιών με τις δημοφιλείς πλέον πετσέτες - #towelseries - του κορυφαίου φωτογράφου Mario Testino. Η κίνησή του να φωτογραφίζει τα πιο διάσημα πρόσωπα χωρίς μακιγιάζ και μόνο με τις πετσέτες τους έγινε σε χρόνο dt viral. Ε, και είπα να κάνω λίγη πλάκα.

Anyway, τα σχόλιά σας ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά και σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

 

Μετά από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, λοιπόν, τα περισσότερα μηνύματα που μου ήρθαν στο inbox είχαν να κάνουν με τα μυστικά μου για καθαρή επιδερμίδα. Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς έχω μοιραστεί πολλά tips μαζί σας, τα 3 όμως απλά μυστικά μου είναι τα εξής:

1. Ξεβάφω ΠΑΝΤΑ το πρόσωπό μου. Όσο κουρασμένη κι αν είμαι, όσο κι αν βαριέμαι. Και όταν λέω ξεβάφω το πρόσωπό μου δεν εννοώ πως απλά παίρνω ένα μαντηλάκι και το καθαρίζω όσο είμαι ήδη ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Κάνω απαραιτήτως μια μικρή τελετουργία, αφαιρώντας πρώτα το μακιγιάζ (συνήθως με κάποιο γαλάκτωμα), μετά σαπουνίζω καλά πρόσωπο και λαιμό (με ένα ειδικό για την επιδερμίδα μου σαπούνι) και, αφού ρίξω άφθονο νερό, βάζω μπόλικη ενυδατική κρέμα (σε πρόσωπο και λαιμό).

2. Δεν πειράζω ΠΟΤΕ μόνη μου τα σπυράκια. Όσο κι αν δεν μπορώ να τα βλέπω, όσο κι αν νομίζω ότι ξέρω ή ότι «έλα μωρέ, είναι έτοιμο να σκάσει». Όταν βάζουμε χέρια στα σπυράκια μας το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα μολύνουμε και να βγάζουμε περισσότερα. Δεν έχετε παρατηρήσει πως όταν σπάτε ένα σπυράκι μόνες σας «ξαφνικά» βγάζετε κι άλλα παραδίπλα; Ε, δεν είναι ξαφνικά. Εσείς τα προκαλείτε. Γι' αυτό αφήστε αυτή τη δουλειά για τον δερματολόγο.

3. Δεν τρώω «βλακείες». Αυτό δεν το κάνω μόνο για να μην παίρνω τσάμπα θερμίδες, αλλά επίσης για να παραμένει υγιής και λαμπερή η επιδερμίδα μου. Ναι όσο πιο «καθαρή» και ισορροπημένη είναι η διατροφή, τόσο πιο όμορφη και λαμπερή είναι και η επιδερμίδα μας.