Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου τα μικρά ή μεγαλύτερα μυστικά μακιγιάζ που έχω μάθει μέσα από τη δουλειά μου. Σήμερα λοιπόν θα σου μιλήσω για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ: Το σωστό makeup (ή, καλύτερα, foundation).

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όταν αγοράζεις καινούργιο foundation πρέπει να βρεις ακριβώς το χρώμα σου, δηλαδή αυτό που «γίνεται ένα» με την επιδερμίδα σου, και όχι να προσπαθήσεις με αυτό να της αλλάξεις τόνο (αν θες πχ να δείχνεις πιο μαυρισμένη, αυτό θα το πετύχεις με τη μπρονζέ πούδρα αργότερα). Διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις το γνωστό «εφέ μάσκας».

Για να βρεις λοιπόν το τέλειο χρώμα για εσένα, πρέπει:

1. Να δοκιμάσεις το foundation στο πρόσωπό σου (το οποίο φυσικά πρέπει πρώτα να έχεις ξεβάψει), λίγο κάτω από το μάγουλό σου, στο ύψος περίπου της γνάθου σου (καλύπτοντας με το προϊόν μια παχιά λωρίδα κατακόρυφη από τη γνάθο και προς τον λαιμό). Πολλές γυναίκες το δοκιμάζουν απλώς στο χέρι τους, αλλά το χέρι μας δεν έχει το ίδιο ακριβώς χρώμα με το πρόσωπό μας, οπότε είναι πολύ πιθανό αυτός ο τρόπος δοκιμής να οδηγήσει σε λάθος επιλογή προϊόντος!

2. Αφού το εφαρμόσεις, ζήτα από την πωλήτρια να σου δώσει ένα φορητό καθρεφτάκι και, αν είναι δυνατόν, βγες έξω από το μαγαζί για να δεις το foundation σε φυσικό φως ημέρας. Έτσι και μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη ότι το χρώμα του προϊόντος είναι το σωστό για την επιδερμίδα σου. Θυμήσου ότι ο στόχος είναι να πετυχαίνουμε με το foundation ένα λείο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ώστε να φαίνεται σαν το δέρμα μας να είναι... αψεγάδιαστο και όχι σαν να έχουμε βάλει ολόκληρες στρώσεις από makeup πάνω του! Για τον ίδιο λόγο, θα σου έλεγα να αποφύγεις τα πολύ καλυπτικά και παχύρευστα foundations και να προτιμήσεις πιο απαλές και λεπτόρρευστες υφές. Την κάλυψη σε προβληματικά σημεία (πχ σπυράκια) μπορείς να την πετύχεις βάζοντας από πάνω, τοπικά, ένα ειδικό κονσίλερ. Θυμήσου εδώ πώς ακριβώς θα το κάνεις! h