Μπορεί να φαίνεται η πιο απλή και εύκολη διαδικασία που επαναλαμβάνουμε σε τακτική αν όχι καθημερινή βάση, όμως ακόμη και το λούσιμο έχει τα μυστικά του.

Πόσο σίγουρη, είσαι ότι τα ξέρεις όλα και το βασικότερο, ότι λούζεσαι με το σωστό τρόπο;


Δες, λοιπόν, παρακάτω και τσέκαρε αν κάνεις κάποιο από τα 5 λάθη!

 

1. Κάνεις υπερβολές με το σαμπουάν και το conditioner...

Το να βάζεις μεγάλη (ή ανεξέλεγκτη) ποσότητα από το σαμπουάν και το conditioner στα μαλλιά σου δεν σημαίνει πως θα τα καθαρίσεις καλύτερα. Πρόσεξε, λοιπόν, πόση ποσότητα χρησιμοποιείς και μην κάνεις υπερβολές.

 

2. Βάλε τα στη «θέση» τους

Μην απλώνεις σαμπουάν και conditioner βιαστικά και σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Προσπάθησε να απλώνεις το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σου (κοινώς, στις ρίζες των μαλλιών σου) και το conditioner στις άκρες, προκειμένου να ενυδατωθούν σωστά και να διατηρήσουν το φυσικό όγκο τους.

 

Preparation of banana hair mask 300x199

 

3. Too hot...

Μπορεί το ζεστό νερό να είναι super χαλαρωτικό και να «ανοίγει» τα λέπια της τρίχας προκειμένου να απορροφηθεί καλύτερα το σαμπουάν και το conditioner, όμως το κρύο νερό είναι αυτό που «ασφαλίζει» την υγρασία και «κλείνει» τα λέπια της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή. Ταυτόχρονα, το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Αντί αυτού, λοιπόν, προτίμησε το χλιαρό νερό ή το κρύο νερό για να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου.


4. Λούζεσαι κάθε μέρα

Το ξαναείδαμε ως μια από τις βασικότερες αιτίες που κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά. Πολλοί hairstylists εξηγούν πως κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα είναι το ιδανικό timing προκειμένου να διατηρείται η ισορροπία και η παραγωγή φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής. Αν πάλι, αισθανθείς πως τα μαλλιά σου λαδώνουν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξηρό σαμπουάν.

 

hair washing 2


5. Δεν χρησιμοποιείς το σωστό σαμπουάν

Δεν είναι κακό να πειραματαστείς με διάφορα σαμπουάν ώσπου να βρεις αυτό που «ταιριάζει» καλύτερα στον τύπο και την υφή των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν έχεις λιπαρά μαλλιά, χρησιμοποίησε αντίστοιχο σαμπουάν ενώ, αν χρησιμοποιείς καθημερινά προϊόντα hairstyling, φρόντισε μια φορά στις δύο εβδομάδες ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού.

 

Δες ακόμη: 

Ανοιξιάτικα Μανικιούρ: Τα 30 πιο hot σχέδια της σεζόν

Η Chrissy Teigen σου δίνει 7+1 διαφορετικές ιδέες για το ponytail σου!