Κατά καιρούς, έχω δοκιμάσει πάρα πολλές εκδοχές του σε γυρίσματα/φωτογραφίσεις/ events και τελικά έχω καταλάβει ότι κάθε makeup artist έχει τα δικά του μυστικά και τον δικό του τρόπο να δουλεύει, αλλά έχω καταλήξει ότι αυτά είναι τα βασικά tips για να πετύχουμε εμείς, οι κοινές θνητές, μόνες μας ένα τέλειο και σχεδόν «επαγγελματικό» smokey eye:

-Βάλε primer στην αρχή και πούδρα σταθεροποίησης στο τέλος. Έτσι, θα αποφύγεις το πάρα πολύ ενοχλητικό εφέ των «σπασιμάτων» (αυτές οι γραμμές που δημιουργούνται λόγω της λιπαρότητας κατά μήκος του πάνω βλεφάρου όσο περνάει η ώρα) και θα πετύχεις τη μέγιστη διάρκεια στο μακιγιάζ σου.

-Κοιτάξου στον καθρέφτη: Τα όρια του smokey eye πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από το κόκκαλο του ματιού αλλά όχι υπερβολικά κοντά στα φρύδια σου. Ο στόχος είναι να περιγράψει και να τονίσει τη φυσική κόγχη των ματιών σου.

-Πριν τη σκιά, χρησιμοποίησε ένα πολύ μαλακό μολύβι για να δώσεις περισσότερη ένταση στο περίγραμμα του smokey eye. Μπορείς να βάλεις μολύβι και κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων (το οποίο μετά θα «σβήσεις» απαλά με τη σκιά), αλλά για ακόμα περισσότερο βάθος στο μακιγιάζ και ένταση, το μυστικό είναι να «μουτζουρώσεις» με το μολύβι ελαφρώς και το περίγραμμα του μακιγιάζ (πάνω στο κόκκαλο του ματιού και κυρίως στην εξωτερική γωνία). Μετά, με τη σκιά θα δουλέψεις πολύ καλά πάνω στο μολύβι για ένα ενιαίο και πιο έντονο αποτέλεσμα.

-Παίξε με περισσότερες από μία σκιές, για να δημιουργήσεις βάθος στο βλέμμα. Ο κανόνας είναι ο εξής: Φως (με μια ανοιχτόχρωμη σκιά) στο κέντρο του πάνω βλεφάρου, μια ουδέτερη σκιά σαν βάση, απλωμένη μέχρι τα εξωτερικά όρια του smokey eye look, και μια πιο σκούρα σκιά στο κόκκαλο του ματιού και στην εξωτερική γωνία. Όλες αυτές πρέπει να είναι ΠΟΛΥ καλά δουλεμένες, ώστε να μην είναι ευδιάκριτα τα όρια ανάμεσα σε κάθε επίπεδο, αλλά να είναι ενιαίο το αποτέλεσμα.

-Κάνε περίπου το ίδιο για το κάτω μέρος του βλεφάρου. Πρώτα μαλακό μολύβι, μετά μια ουδέτερη σκιά και μετά μια πιο σκούρα (πάνω από το μαλακό μολύβι). Η ουδέτερη σκιά θα είναι αυτή που θα «σβήνει» σιγά σιγά και έξω από τα όρια του smokey eye look. Μην ξεχάσεις το μολύβι και «μέσα» στο μάτι!

-Μην κολλάς με τον συνδυασμό μαύρο- γκρι. Αν τα συγκεκριμένα χρώματα σε αγριεύουν, δοκίμασε την τεχνική του smokey eye σε άλλα χρώματα, που σου ταιριάζουν περισσότερο. Το καφέ είναι μια all time classic επιλογή που κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες, ενώ χρώματα όπως το χάλκινο ή ακόμα πιο εκκεντρικές επιλογές (πχ μωβ) μπορούν να δημιουργήσουν τέλεια looks! Επίσης, θυμήσου πως δεν είναι ανάγκη ένα smokey eye look να είναι σκουρόχρωμο!

Extra tip: Οι «σκληρές» γωνίες και οι έντονες γραμμές δεν κολακεύουν σχεδόν κανένα πρόσωπο. Τα τελειώματα πρέπει να είναι πάντα «μαλακά»! Ολοκληρώνουμε πάντα με μπόλικη μάσκαρα!