Σε λίγες μέρες θα έχουμε -κιόλας- Χριστούγεννα και όλοι τρέχουμε για δωράκια και ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Όλα είναι στολισμένα και η θετική μας ενέργεια στα ύψη! Το μόνο που μένει είναι να επιλέξουμε τι θα φορέσουμε στο ρεβεγιόν, την παραμονή των Χριστουγέννων!

Βέβαια, εκτός από την επιλογή του ρούχου, θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση και στην επιλογή του σωστού και λαμπερού μακιγιάζ!

Ζήτησα λοιπόν από την makeup artist Θεώνη Στραβοκεφάλου να μας δείξει με απλά βήματα πώς να κάνουμε μόνες μας -και σωστά- το γιορτινό μακιγιάζ μας.. Και μου είπε τα εξής:

 


Προτείνω φέτος να τολμήσετε ένα έντονο σκούρο κραγιόν (όχι, δεν θα είναι κόκκινο)! Τα απλά βήματα για να κάνετε ένα άψογο «επαγγελματικό» μακιγιάζ είναι τα εξής:

1. Βάζουμε μια καλή ενυδατική και καλοσχηματίζουμε τα φρύδια μας.

2. Περνάμε σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό αλλά και το ντεκολτέ το foundation ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας μας.

3. Θα παίξουμε με σκιές στα μάτια σε καφέ και χρυσές αποχρώσεις. Κάτω από το κόκαλο ακριβώς βάζουμε μία ελαφριά καφέ σκιά και αφού την δουλέψουμε με το πινέλο, βάζουμε στο ίδιο σημείο αλλά με πιο λεπτό πινέλο μια πιο σκούρα καφέ σκιά. Στο κέντρο του κινητού βλεφάρου τοποθετούμε χρυσή-καφέ σκιά χωρίς eyeliner αλλά με μπόλικη mascara.

4. Κάνουμε «κοψίματα» κάτω ακριβώς απο τα μήλα μας ενώ το ρουζ το βάζουμε ακριβώς πάνω στα μήλα και το σβήνουμε προς τα αυτιά.

5. Επιλέγουμε ένα σκούρο μωβ κραγιόν, ή για τις πιο τολμηρές ένα σκούρο μωβ-μαύρο. Προσοχή! Θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στα χείλη για να τοποθετήσουμε σωστά το κραγιόν. Δηλαδή...

6. Περνάμε το περίγραμμα επάνω στις γραμμές των χειλιών μας και σβήνουμε προς τα μέσα. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το κραγιόν με ένα λεπτό πινέλο, ξεκινώντας απο την άκρη των χειλιών και ερχόμαστε προς το κέντρο καλύπτοντας όλα τα κενά.

 

giortino makigiaz skoura xeili 1

 

Ωραίο, chic & rock μακιγιάζ!

Καλά Χριστούγεννα!