Αν θέλεις να δώσεις στο πρόσωπό σου ένα διάλειμμα από τα χημικά συστατικά των προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορείς να το κάνεις εισάγοντας στη beauty ρουτίνα σου φυσικές μάσκες και άλλες συνταγές ομορφιάς. Σήμερα, σου προτείνουμε μια μάσκα με αντιγηραντικές ιδιότητες που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά.

Ενυδατική και αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με αβοκάντο, καφέ και γάλα

Extra tip: Χρησιμοποίησε, κατά το δυνατόν, βιολογικά προϊόντα για τις DIY συνταγές ομορφιάς σου! Επίλεξε πλήρες γάλα και ένα αρκετά ώριμο αβοκάντο!

Οι ιδιότητες των υλικών

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) που μπορεί να μειώσει τις συνέπειες από την ηλιακή ακτινοβολία στην επιδερμίδα, όπως και βιταμίνη Ε, ένα σούπερ αντιοξειδωτικό συστατικό που αποτελεί μεγάλο όπλο κατά της αντιγήρανσης. Τέλος, το αβοκάντο περιέχει ευεργετικά λιπαρά οξέα που λειτουργούν κατευναστικά στο ερεθισμένο δέρμα, το ενυδατώνουν και επιδιορθώνουν τα «τοιχώματα» της επιδερμίδας.

Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία δρουν κατά των ελεύθερων ριζών. Έτσι, κι αυτός προστατεύει την επιδερμίδα μας από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και την πρόωρη γήρανση. Όσο για το γάλα, μπορεί να χρησιμεύει κυρίως για να πετύχεις την ιδανική σύσταση στο μείγμα, αλλά περιέχει ένζυμα, πρωτεΐνες και ασβέστιο – συστατικά που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να είναι πιο υγιής και λαμπερή.

Οδηγίες

Λιώσε μισό ώριμο αβοκάντο σε ένα μπολ, ρίξε μέσα αλεσμένο καφέ (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κατακάθι από τον καφέ σου) και πρόσθεσε λίγο γάλα (τόσο ώστε να πετύχεις ένα παχύρευστο μείγμα, ιδανικό για να το απλώσεις στο πρόσωπό σου). Άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 περίπου λεπτά.